hirdetés

HÍREK

Bemutatták az al-Bagdadi elleni akcióról készült videót

Az amerikaiak akciójában a hírek szerint kilenc ember, köztük az Iszlám Állam vezetője, annak felesége, illetve testőre és gyerekek haltak meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.

hirdetés

Az iraki televízióban vasárnap bemutatták az Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője elleni amerikai támadás felvételét.

Ahogy mi is megírtuk, amerikai lapértesülések szerint

a dzsihadista terrorszervezet élén álló al-Bagdadi meghalt az akció során Szíri északnyugati részén, ezt azonban még egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg. A művelet célja az volt, hogy élve fogják el a terroristát.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű szervezet közleménye szerint nyolc helikopter és repülőgép, illetve a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők nevű katonai szövetség fegyveresei is részt vettek az akcióban, amelyben

hirdetés

kilenc ember, közte al-Bagdadi, annak felesége és számos gyerek halt meg.

Iraki és iráni biztonsági illetékesek közölték, hogy tájékoztatást kaptak szíriai forrásaiktól arról, hogy al-Bagdadit és testőrét megölték az Idlíb körzetében végrehajtott akcióban.

A CNN azt írja, hamarosan megerősíthetik al-Bagdadi halálát, miközben már folyamatban van a DNS- és a biometrikus tesztek vizsgálata.

Az iraki tévében eközben bemutatták az amerikai támadásról készült felvételt, amely azóta már az interneten is látható.

Itt pedig az a terület látható, ahol az akció zajlott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk