/hirek/azonnali-intezkedeseket-kovetel-a-kormanytol-a-pedagogusok-szakszervezete-a-39-evesen-koronavirusban-elhunyt-tanar-miatt/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Azonnali intézkedéseket követel a kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete a 39 évesen koronavírusban elhunyt tanár miatt

A fertőzéssel kapcsolatos szigorú szabályozást szeretnének, hogy minimálisra korlátozzák a hasonló esetek esélyét.
hirdetés

Szerdán mi is beszámoltunk róla, hogy koronavírus-fertőzés következtében elhunyt egy 39 éves tanár, aki egyébként nem jelent meg a hivatalos kormányzati statisztikákban.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint ez az eset is jól mutatja, hogy a szakma képviselői mennyire magukra vannak hagyva.

Közleményükben azt írják,

„ez az eset minden eddiginél jobban mutatja, hogy a kormány magukra hagyta a köznevelési intézményeket, az oktatásban dolgozókat, feláldozza őket azért, mert a gazdaságot működtetni akarja. A biztonságos munkavégzéshez ugyanakkor nagyon sok helyen nem teremtették meg a feltételeket. Még a szájmaszkot is a tanároknak kell megvenniük. A fertőtlenítőszerekről, a fertőzésben érintett intézmények alacsony számáról szóló napi beszámolók már nem elegendők, határozott intézkedésekre van szükség az újabb tragédiák elkerülése érdekében.”

hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott követelésükben szerepel, hogy abban a közoktatási intézményben, amelyben megjelenik a vírus, azonnal rendeljenek el tanítás nélküli munkanapokat, és ha a megbetegedések száma nő, rendeljenek el tantermen kívüli oktatást. Kiemelték: mindenki, aki oktatásban dolgozóként karanténba kerül, kapja meg a teljes fizetését, mint ahogyan Kásler Miklós miniszter bejelentette.

Kitértek arra is, hogy

az őszi szünet után, novembertől az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatást kell bevezetni: az osztályokat két csoportra bontanák, az egyik összesen 3 napot járna iskolába, kettőt otthon tanulna, a következő héten cserélnének, így csökkenthető lenne a találkozások száma, ezáltal a fertőzés veszélye.

Felvetették azt is, hogy vezessenek nyilvános adatbázist arról, hány tanuló és hány oktatásban dolgozó került karanténba, hányan fertőződtek meg, kerültek kórházba, haltak meg a koronavírus-fertőzés következményeként. Követelik azt is, hogy október 12-ig közölje a kormány, a közelgő őszi érettségi időszakában milyen biztonsági intézkedéseket tervez. A PSZ szorgalmazta, hogy ezek a biztonsági intézkedések legalább olyan szigorúak legyenek, mint a tavaszi érettségi időszakában.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk