/hirek/az-utolso-olyan-europai-orszagban-is-megjelent-a-koronavirus-ahol-eddig-meg-nem-volt-fertozott/
hirdetés

HÍREK

Az utolsó olyan európai országban is megjelent a koronavírus, ahol eddig még nem volt fertőzött

Montenegró volt az utolsó ország, amely ellenállt a fertőzésnek, de már ott is van két beteg.
hirdetés

Montenegróban is megjelent az új koronavírus, így már minden európai országot elért a járvány.

Dusko Markovic miniszterelnök kedd este jelentette be, hogy Montenegróban is van már koronavírus-fertőzött, rögtön kettő is - írta a Reuters.

Két nőnél mutatták ki a kórokozót, mindketten külföldről tértek haza 12 napja, egyikük az Egyesült Államokból, a másik Spanyolországból. Jelenleg kórházban ápolják őket.

Eddig Montenegró volt az utolsó olyan ország Európában, ahol még nem jelent meg a koronavírus. Az ország azonban felkészült arra, hogy hozzájuk is elér a járvány, ezért már előre bevezettek egy sor intézkedést. Vasárnap jelentették be, hogy az országba nem léphetnek be azok a külföldiek, akik a veszélyesnek nyilvánított helyekről, gócppontokból érkeznek.

Most a kormány újabb intézkedéseket hozott, hogy lassítsák a vírus terjedését. A CNN tudósítása szerint

hirdetés

a tömegközlekedést felfüggesztik, nem tarthatnak sem szabadtéri, sem zárt sporteseményt, bezárják a szabadidős létesítményeket, például az uszodákat is, sőt a fodrász- és szépségszalonokat is. Javasolják az esküvők elhalasztását és a temetések szűk családi körben való megtartását.

A boltokat egyelőre nem zárják be, de a kormány arra kéri az üzleteket, hogy a nyitás utáni első két órában az időseket és a fogyatékkal élőket szolgálják ki.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk