/hirek/az-szfe-hallgatoi-szerint-nem-allnak-fent-az-oktatas-megkezdesenek-feltetelei/
hirdetés

HÍREK

Az SZFE hallgatói szerint nem állnak fent az oktatás megkezdésének feltételei

Illegitimnek tartják a kuratóriumot és nem is tárgyalnak velük.
hirdetés

Sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai, akik tizedik napja foglalják el az intézményt a frissen kinevezett kuratórium elleni tiltakozásul.

Itt elmondták, hogy mivel semmilyen érdemi választ nem kaptak a kéréseikre, Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez fordultak, hogy szólítsa fel lemondásra az egyetem új kuratóriumi vezetőit.

„A miniszter által kijelölt kuratóriumot nem fogadja el az egyetem közössége, tevékenységét illegitimnek tekinti. A hallgatóság elkötelezett művészeti oktatásának folytatásában, melynek biztosítéka az egyetemi autonómia alaptörvényben deklarált és az alkotmánybíróság gyakorlata által kimunkált védelmi szintjében gyökerezik”

- áll a diákok közleményében.

Hozzáteszik azt is, „az egyetemen a jelen helyzetben nem állnak fent az oktatás megkezdésének feltételei”.

hirdetés

A Színművészeti Egyetem hallgatósága továbbra is követeli az oktatási és szervezeti autonómia biztosítását, a szenátus jogköreinek csorbítatlan visszaállítását és az egyetem autonómiáját korábban védő garanciák teljességét.

A sajtótájékoztatón elhangzottak az SZFE oktatóinak követelései is. Ők azt szeretnék elérni, hogy garantálják az alkotás, az oktatás és az egyetem szabadságát és állítsák vissza a szenátus modellváltás előtti jogköreit. Ezen kívül az egyetem belső működését önrendelkező, demokratikus úton, a szenátuson keresztül, az egyetemi közösség határozhassa meg. Az egyetem rektorát, intézetvezetőjét, osztályvezetőjét demokratikus úton, a szenátusi képviseleten keresztül az egyetemi közösség választhassa meg.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk