hirdetés

HÍREK

Az izraeli nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd írását

„Nincs helye annak, hogy az emberiség történelmének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekapcsoljuk bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős” - fogalmaznak a nagykövetség Twitter-oldalán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.

hirdetés

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) után Izrael magyarországi nagykövetsége is tiltakozik Demeter Szilárd írása ellen, amelyben a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója Soros Györgyöt Hitlerhez, Európát pedig az Auschwitzban szenvedő zsidókhoz hasonlította.

„Teljes mértékben elutasítjuk a holokauszt emlékének bármilyen célú felhasználását vagy az azzal történő visszaélést, ahogy az sajnos egy mai véleménycikkben megjelent. Nincs helye annak, hogy az emberiség történelmének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekapcsoljuk bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős”

- írja a nagykövetség Twitter-oldalán.

Korábban a Mazsihisz megengedhetetlennek, és „a holokauszt relativizálásának tankönyvi esetének” nevezte Demeter szavait, amit számos magyar író és a Petőfi Irodalmi Múzeum egyik munkatársa is elítélt.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk