hirdetés

HÍREK

Az idősek vásárlási sávjának esetleges módosításáról egyeztet a kormány

A kereskedelmi vállalkozások szakmai, érdekképviseleti szervezetei szüneteltetnék az adventi időszakban a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási sávot.
Címkép: MTI/Czeglédi Zsolt - szmo.hu
2020. december 10.

hirdetés

A hazai kereskedelmi vállalkozások szakmai, érdekképviseleti szervezetei a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését szorgalmazzák az adventi időszakra, írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtöki közleményében - szúrta ki a 24.hu.

A kereskedelemi szervezetek úgy vélik, az idősek vásárlási sávjának ideiglenes feloldásával elkerülhető, mérsékelhető a védekezést megnehezítő szintű zsúfoltság a boltokban, áruházakban.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban a Kormányinfón azt monda:

a kormány nyitott arra, hogy létszámkorlátozást vezessenek be a boltokban és, hogy az idősek vásárlási sávjának módosításán kívül erről is egyeztettek a kereskedelmi szakszervezetekkel, csütörtökön pedig Novák Katalin az Idősügyi Tanáccsal tárgyal a kérdésben.

"A kormány is látja, hogy a boltokban időnként nagy tömegek vannak, a karácsony előtti időszakban ehhez az idősáv is hozzájárulhat, a két problémát együtt érdemes orvosolni” - magyarázta Gulyás.

hirdetés

Emellett azt is megbeszélik majd, hogy nyitva maradjanak-e egyáltalán az üzletek december 24-én, hiszen ha hatályban marad az idősek vásárlási sávja, megfontolandó, van-e értelme aznap a nyitvatartásnak, mondta a politikus.

Mindezekről pénteken-szombaton várható bejelentés.

Az idősek vásárlási sávját november 24-től vezették be ismét, hétköznapokon 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 éven felüliek vásárolhatnak az élelmiszerboltokban, drogériákban és patikákban. A karácsonyig hátralevő két hétben ez most változhat, a javaslat szerint reggel 5 és este 8 között bárki bármikor mehetne vásárolni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk