/hirek/az-emmi-szerint-evente-egyszer-orszagos-hidegrekord-vagy-szeles-ido-miatt-van-dermesztoen-huvos-a-baleseti-intezetben/
hirdetés

Az EMMI szerint évente egyszer, országos hidegrekord vagy szeles idő miatt van dermesztően hűvös a Baleseti Intézetben

A szaktárca szerint ideiglenes megoldással be tudták fűteni a helyiségeket.
hirdetés

A Népszava szombaton írt arról, hogy a baleseti intézetben a betegek költöztetésével és olajradiátorok bevetésével próbálják óvni a pácienseket az épületbe is betörő hideghullámtól. A lap értesülései szerint a budapesti intézmény északi oldalán több osztályon napok óta 10 fok van, és pulóverben, sálban, valamint kiskabátban dolgoznak az orvosok és az ápolók.

Az ATV megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát a Balesetiben uralkodó állapotokról. A szaktárca válaszában közölte, csak ehhez hasonló szélsőséges időjárásban jelentkezik a probléma, illetve ideiglenes megoldással be tudták fűteni a helyiségeket.

„A 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épületét akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést” – magyarázta a minisztérium, majd hozzátették

„az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő”.

Közölték azt is, hogy péntek délelőtt az intézményvezető és a főnővér végigellenőrizte az osztályokat, majd átmenetileg elrendelték plusz elektromos fűtőeszközök üzembe állítását – amennyit az elektromos hálózat elbír. Ennek hatására a jelenleg mért hőmérsékletadatok szerint az 5. emeleti nővérszobában 23°C, az északi kórteremben 21°C, a folyosón 22 °C van. Az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk