hirdetés

HÍREK

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt hétfőre

A keleti határszélen délután heves zivatarok is lehetnek és a szél is több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 05.

hirdetés

Hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett

késő délelőttől szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok, a keleti határszélen délután heves zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Emellett hevesebb zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarok miatt Csongrád-Csanád és Békés megyékre másodfokú, míg az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul.

hirdetés

Este a legtöbb helyen kissé felhős lesz az ég, majd átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Reggelre újra kissé, illetve közepesen felhős időre van kilátás. Elsősorban a keleti országrészben alakulhat ki záporeső. A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

Kedden általában változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel. Délelőtt keleten, estétől nyugaton lehetnek erősebben felhős területek. Néhol előfordulhat záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől csökken nyugat felől a felhőzet. Sokfelé számítani lehet esőre, záporra, helyenként zivatarra. A déli, majd a nyugati, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, a nyugati országrészben lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk