hirdetés

„Anyád az asszonyság” - Kiakadt Orbán kijelentésén a Nemzeti Bank volt alelnöke

Bodnár Zoltánt meglehetősen feldühíthette, hogy a miniszterelnök „kisújszállási asszonyságnak” hívta a Nobel-díj esélyeseként is emlegetett Karikó Katalint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Bodnár Zoltán, az Eximbank volt vezérigazgatója, valamint a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke Facebook-kommentben írt rövid, velős kritikát.

Lakner Zoltán politológus vasárnap délután idézte Orbán Viktor gondolatait, miszerint a Pfizer valójában "magyar vakcina", és "büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam".

Az, hogy a miniszterelnök "asszonyságnak" nevezte azt a magyar tudóst, akinek a nevét már szinte az egész világ ismeri és akit a Nobel-díj esélyeseként is emlegetnek, elég nagy felháborodást okozott a közösségi médiában.

Bodnár Zoltánt is meglehetősen feldühíthette a miniszterelnök kijelentése, ugyanis Lakner Zoltán bejegyzése alá azt kommentelte:

"Anyád az asszonyság"

Később saját bejegyzésben is megosztotta gondolatait:

hirdetés

"Itt van nekünk ez a 66 éves, nyugdíjkorú, kisújszállási asszonyság, ez a Karikó Katalin, valami molekuláris biológus vagy ilyesmi, mindegy is, a lényeg az, hogy magyar, akinek oroszlánrésze van a COVID-vakcina kifejlesztésében. Nem csoda, hát egy ilyen különleges nép ez a magyar, a meleg vizet is mi találtuk fel, meg a spanyol (valójában magyar) viaszt. Büszkék is vagyunk erre a derék magyar asszonyságra. Ha megkapja a Nobel-díjat, küldünk majd neki egy csokor virágot, addig is kezeit csókoljuk."

Karikó Katalin szolnoki születésű kutatóbiológus, biokémikus a Szegedi Tudományegyetem biológia szakos hallgatója volt, a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban folytatta PhD-képzését, 1983-ban avatták doktorrá. Az MTA ösztöndíjasaként került a Szegedi Biológiai Kutatóközpontba. Ezt követően az Egyesült Államokban folytatta pályáját biokémikus kutatóként.

Jelenleg a BioNTech cég alelnöke, amely részt vett a koronavírus elleni oltás kifejlesztésében.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk