/hirek/annyi-a-beteg-hogy-nemsokara-meg-kell-nyitni-a-kiskunhalasi-mobil-jarvanykorhazat/
hirdetés

HÍREK

Annyi a beteg, hogy nemsokára meg kell nyitni a kiskunhalasi mobil járványkórházat

Az intézmény Covid intenzív osztályának kapacitását is kibővítik a folyamatosan növekvő betegszám miatt.
hirdetés

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását – nyilatkozta az M1 híradójának dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató, szúrta ki a baon.hu.

Dr. Frei Norbert, a kiskunhalasi járványkórház Covid intenzív osztályának megbízott osztályvezető főorvosa elmondta, hogy csütörtökön a náluk kezelt negyvenkét páciens közül három férfi és egy nő volt lélegeztetőgépen. A legidősebb 72, a legfiatalabb 49 éves. A kiskunhalasi kórház Covid intenzív osztályt a folyamatosan növekvő betegszám miatt a napokban hatról tizenkét ágyasra bővítették, de rövidesen negyven ágy lesz az osztályon.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató ismertette, hogy a koronavírus-gyanús betegeket egyéni izolációban helyezik el, tehát egy kórteremben kizárólag egy gyanús beteg van.

"Huszonhét kórterem áll rendelkezésünkre, és ahhoz, hogy a betegutak ne keveredjenek, ezeknek a kórtermeknek járványügyi szempontból két ajtaja van. Az egyik az épület belső folyosója felé néz és hermetikusan lezárt, nem nyitható ki. A másik ajtó az udvarról, kívülről közelíthető meg. Ezeket csak akkor nyitjuk ki, amikor a kollégák dolgoznak és be kell menniük a kórterembe, egyébként zárva tartjuk őket. Az udvarra néző ablakok viszont kinyithatók"

- fogalmazott dr. Szepesvári Szabolcs, aki azt is hozzátette, hogy a koronavírusos betegek ellátására 84 ágy áll a rendelkezésükre.

hirdetés

"Nyolcvannégy ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal"

- mondta dr. Szepesvári Szabolcs, aki szerint a kórház tudja kezelni a jelenlegi helyzetet: megfelelő számú felszerelés és szakember áll rendelkezésre, miközben a főépületben is minden járóbeteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik.

"A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni"

- tette hozzá a főigazgató.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk