hirdetés

HÍREK

Aggódik a Klubrádióért és a magyar sajtószabadságért az USA és Franciaország külügyminisztériuma is

Nyomon követik, mi történik az adóval. A sajtószabadság, a jogállam és az átláthatóság fenntartására szólítják fel a magyar kormányt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

„Az Egyesült Államok, amely Joe Biden elnök alatt ismét összpontosítani kíván a demokráciára, osztja az aggályokat a magyarországi sajtószabadság visszaszorulása miatt” – idézte a hvg.hu a washingtoni külügyi tárca szóvivőjét.

Ned Price szerint, ha még egy független hang kiszorul a közvitából, miután a Klubrádió elveszti a frekvenciaengedélyét, az újabb csapás lesz a média sokszínűségére. Nyílt sajtóviszonyokra biztatják a magyar kormányt, arra, hogy tartsa fenn a jogállamot és kövesse az átláthatóság elveit.

Az AFP szerint a rádió ügye fokozza a nyugtalanságot a sajtószabadság miatt az uniós tag Magyarországgal kapcsolatosan. Mivel a frekvenciáról le kell vonulnia a rádiónak, és végső döntés hónapok múlva lehet csak, a Klubrádió sok hirdetéstől esik majd el ezalatt, és a hallgatók egy jelentős része, főleg az idősebbek, nem biztos, hogy követik őket az internetre.

Polyák Gábor, a Mérték Média Elemző vezetője szerint az eset illeszkedik a kormányzati intézmények törekvésébe, hogy hallgatásra kényszerítsék a kormánnyal szembeni kritikus hangokat.

Korábban a francia Külügyminisztérium szóvivője is azt mondta, hogy nyomon követik, mi történik az adóval. Ha felfüggesztik a működését, az rossz jel a média szabadsága és sokszínűsége szempontjából, egyúttal felszólította Magyarországot, hogy tartsa be európai kötelezettségeit a sajtószabadság terén is.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk