/hirek/ader-janos-ha-jol-halad-az-oltas-majusban-talan-lehet-lazitas/
hirdetés

HÍREK

Áder János: Ha jól halad az oltás, májusban talán lehet lazítás

„Minél gyorsabban, minél nagyobb mennyiségben kapjuk meg a vakcinákat, annál gyorsabban tudjuk a korlátozásokat feloldani az idegenforgalomban is” – mondta az államfő.
hirdetés

Ha jól halad a koronavírus-járvány elleni védőoltás beadása, májusban remélhetőleg ismét lazítani lehet a járványügyi korlátozásokon Magyarországon, és a nyár ismét meglehetősen sikeres lehet az idegenforgalomban - jelentette ki Áder János köztársasági elnök szerdán, a visegrádi négyek (V4) elnökeinek lengyelországi találkozóját záró közös sajtóértekezleten.

"Minél gyorsabban, minél nagyobb mennyiségben kapjuk meg a vakcinákat, annál gyorsabban tudjuk a korlátozásokat feloldani az idegenforgalomban is"

- válaszolt Áder János az MTI-nek a közép-európai turizmus újraindítását érintő kérdésére.

Az államfő reméli, hogy Magyarországon "húsvétig (április 4-ig) vagy legkésőbb a húsvétot követő időszakban, április végéig" fel lehet gyorsítani az oltások beadását. Így májusban tavalyhoz hasonlóan ismét nyitni lehetne - fejtette ki az elnök.

Bízik abban, hogy az idei nyár ugyanolyan eredményes lesz a turizmusból élők jelentős része számára, mint amilyen az elmúlt esztendőben volt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk