hirdetés

A WizzAir szerint hibáztak, amikor nem engedték fel a gépre a kint rekedt magyarokat Londonban, elnézést kérnek

„Egyedülálló anyuka vagyok, két gyerekem van egyedül otthon, a fiam 19 éves lesz 3 nap múlva és megígértem neki, hogy hazajövök mindenképp, egy hónapja nem tudtam hazamenni, mert nem volt gép” - mondta sírva az egyik utas.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, magyarok rekedtek Londonban, a Luton reptéren. A WizzAir-rel szerettek volna eljutni Pozsonyba, onnan pedig Magyarországra. Ám - beszámolójuk szerint - a beszállás előtt mondták meg nekik, hogy a gépre csak a szlovák állampolgárokat engedhetik fel.

Mintegy harminc magyart küldtek vissza felszállás előtt. Egyikük sírva beszélt a történtekről az RTL Híradónak.

"Egyedülálló anyuka vagyok, két gyerekem van egyedül otthon, a fiam 19 éves lesz 3 nap múlva és megígértem neki, hogy hazajövök mindenképp, egy hónapja nem tudtam hazamenni, mert nem volt gép" - mesélte.

A Híradó hasonló esetről számolt be december végén, akkor egy artista pár szeretett volna feljutni a repülőre. Ők dolgozni mentek ki az ünnepek előtt, mert itthon elmaradtak az előadások. Akkor azt mondták, nem mernek autóval útnak indulni.

hirdetés

A kint rekedt magyarok a londoni konzulátustól próbáltak segítséget kérni. A bajba jutott magyar állampolgárok éjjel-nappal hívhatják a konzuli tájékoztatási és ügyeleti központot. De azt mondják a kint rekedtek, hogy senki sem vette fel a telefont. Az üzenetükre viszont válaszolt a konzuli szolgálat. Azt, hogy "szlovák oldalról egészen bizonyos, hogy magyar állampolgárok belépése tranzit céllal megengedett". Valamint: dolgoznak azon, hogy a magyarok hazajuthassanak.

A WizzAir azt közölte, hibásan tagadták meg az utasoktól a beszállást, elnézést kérnek és szálláslehetőséget, valamint ingyenes átfoglalást biztosítanak nekik.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk