/hirek/a-vasarlasi-idosav-bevezeteset-javasolta-az-idosek-tanacsa-a-kormanynak/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

A vásárlási idősáv újbóli bevezetését javasolta a kormánynak az Idősek Tanácsa

A tavaszitól azonban eltérő megoldást javasolnak, és fontosnak tartják, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak.
hirdetés

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn, a tanácskozás után a közmédiával.

Novák Katalin azt mondta, hogy

a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak

- ismertette a miniszter a javaslatot.

Beszámolt arról is, hogy az időseknek fontos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, szakszerű tájékoztatás, és ehhez elsődlegesen a televíziót, a közmédiát veszik igénybe.

hirdetés

A tanács ezért azt is javasolta, hogy jöjjön létre egy olyan műsor, amely tájékoztatja az időseket az aktualitásokról, és praktikus tanácsokat ad nekik arra vonatkozóan, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban a koronavírus ellen

- tudatta Novák Katalin.

Hozzátette: a tanács tagjai megköszönték, hogy a kormány továbbra is lehetővé teszi, hogy a felírt gyógyszereket mások is kiválthassák.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk