/hirek/a-tuzijatek-nelkul-65-milliard-forintot-kolt-a-kormany-az-augusztus-20-i-rendezvenyekre/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

A tűzijáték nélkül 6,5 milliárdot költ a kormány az augusztus 20-i rendezvényekre

Erre jön még rá 'minden idők leglátványosabb tűzijátékának' az ára.
hirdetés

A kormány még jóval a koronavírus-járvány lecsengése előtt, májusban harangozta be, hogy az augusztus 20-i rendezvényekkel és tűzijátékkal fog újraindulni az ország. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán egy podcastban arról beszélt:

idén egy többnapos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozattal készülnek. Emellett pedig Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát rendezik majd meg augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

Mindez pedig olyan nagyszabásúnak ígérkezik, hogy

csak a rendezvények nettó 6 milliárd 575 millió forintba kerülhetnek. Ráadásul ebben a tűzijáték ára még nincs benne

hirdetés

- szúrta ki a 24.hu a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződésben.

A szerződésből az is kiderül, hogy a megbízás értékének 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka pedig opciós. A tűzijátékra a kiírt közbeszerzési eljárás pedig jelenleg még csak ajánlattételi szakaszban van.

A szerződés törzsszövegéből egyébként nem derül ki, hogy a hatalmas összegből pontosan hol és milyen rendezvényeket szerveznek.

A többnapos, nagyszabású augusztus 20-i rendezvényekkel azonban nem mindenki ért egyet. Korábban mi is beszámoltunk már róla: "A járvány után ne tűzijátékon égessük el az adófizetők pénzét!" címen petíció indult, hogy idén ne legyen tűzijáték augusztus 20-án Budapesten. A petíciót jelenleg már több mint 82 ezren írták alá.

Homonnay Gergely, a petíció szervezője szerint "a pandémia utáni újrakezdést jobban szimbolizálná, ha lemondanánk az augusztus 20-ra tervezett grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját.Az erre szánt grandiózus összeget pedig azoknak a megsegítésére használnánk, akiknek most nagy szüksége van erre".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk