/hirek/a-tavalyi-olasz-helyzethez-hasonloak-az-allapotok-az-ozdi-korhazban/
hirdetés

HÍREK

A tavalyi olasz helyzethez hasonlóak az állapotok az ózdi kórházban – állítja az igazgató, a Kórházi Főigazgatóság szerint ez hazugság

A rendkívül sok beteg mellett a szakemberhiánnyal is meg kell küzdeni a kórházvezető szerint.
hirdetés

Az ózdi kórház főigazgatója arról beszélt a helyi tv-nek, hogy a kórházban a tavalyi olasz helyzethez hasonló állapotok uralkodnak.

Rettenetes a vírushelyzet és naponta áramolnak be betegek

- mondta el Bélteczki János.

A harmadik hullám alapvető nehézségei mellett Ózdon a szakemberhiány is gondot jelent, csak nagyon jelentős belső átszervezéssel tudják megoldani a helyzetet - tette hozzá az Almási Balogh Pál Kórház igazgatója.

A miniszterelnök szerint még van kapacitás az egészségügyben. A koronavírus-sajtóközponttól pénteken azt írták, a koronavírussal fertőzött betegek lélegeztetőgéppel ellátott ágyainak 53%-a szabad.

Nem sokkal a nyilatkozat után az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) hazugságnak nevezte, hogy az ózdi kórházban olyan állapotok uralkodnának, mint tavaly Olaszországban - írja az ATV honlapja. Az OKFŐ szerint az intézmény mind a sürgősségi és akut, mind a covid-ellátást, mind pedig az oltópontok működtetését saját erőforrásból megoldotta, állításuk szerint

hirdetés
„túlterheltség nem áll fenn”.

Az RTL Híradójának teljes riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk