/hirek/a-szinmu-lemondott-vezetoi-vidnyanszkyrol-a-demokraciafelfogasunk-remenytelenul-tavol-all-egymastol/
hirdetés

HÍREK

A Színmű lemondott vezetői Vidnyánszkyról: „A demokráciafelfogásunk reménytelenül távol áll egymástól”

Tárgyaltak egymással, de nincsen közeledés.
hirdetés

A Nemzeti Színházban tárgyalt egymással Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett kuratóriumi elnöke, és az intézmény nemrég lemondott 3 vezetője. 16 órakor (egy órával az egyetemet elfoglaló diákok után) ők is sajtótájékoztatót tartottak a találkozó eredményeiről.

A távozó vezetők elmondták:

szeptember végéig az egyetem működőképességének fenntartása érdekében vállalták, hogy továbbra is viszik az intézményt.

A Vidnyánszky Attilával való tárgyaláson biztosították a kuratóriumot, hogy a tanárok az oktatás folytonosságát biztosítani akarják, ugyanakkor az álláspontok nem közeledtek egymáshoz. A tárgyalásról egyébként hangfelvétel is készült, amit egyelőre nem hoznak nyilvánosságra, azt a későbbi félremagyarázások elkerülése érdekében készítették.

hirdetés

Upor László, rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes a beszélgetésről közölte, érdemi ígéreteket továbbra sem kaptak, az egyetemfoglalás miatt pedig az oktatás megindulásának feltételei nem teljesültek, így a kuratórium és az oktatók közötti „áthidalhatatlan szakadékról” beszélt.

Most az új vezetés részéről ideológiai változás lenne az elvárás

- mondta a tárgyaló volt vezetés, ami azonban számukra nem elfogadható. Azt is hozzátették, hogy a kuratórium és az ő demokráciafelfogásuk „reménytelenül távol áll egymástól”.

A lemondott vezetőség a kuratórium előtt is megerősítette, hogy a tanítást folytatni szeretnék, mert a tanítás a hallgatók érdeke, ami szent és sérthetetlen. Ezért vállalták a 30 napos felmondást, és azért, hogy zavartalan legyen az átállás.

A vezetői pozícióikról mondtak le, nem az oktatásról

- hangsúlyozták a sajtótájékoztatón is.

Az oktatói kar még fel nem mondott tagjai továbbra is rendkívüli módon sérelmezik, hogy az újonnan kiválasztott kuratóriumba az egyetem eddigi vezetése által ajánlott emberek közül egyetlen sem került be.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk