/hirek/a-szazezer-feletti-tiltakozo-ellenere-is-megtartja-a-gigantikus-tuzijatekot-a-magyar-turisztikai-ugynokseg/
hirdetés

HÍREK

A százezer feletti tiltakozó ellenére is megtartja a gigantikus tűzijátékot a Magyar Turisztikai Ügynökség

Két, párhuzamosan futó petíció is kéri, hogy a kormány másra költse a látványos ünnepség milliárdjait, de a szervezők mindenképp megtartják a látványos megemlékezést.
hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség május közepén jelentette be, hogy minden eddiginél nagyobb (és drágább) tűzijátékkal akarnak megemlékezni idén az államalapítás augusztus 20-i ünnepéről. Nem sokkal később Homonnay Gergely író, újságíró aláírásgyűjtésbe kezdett „A járvány után ne tűzijátékon égessük el az adófizetők pénzét!” címmel.

A tiltakozó petíciót eddig a napig közel 85 ezren írták már alá, és olyan hírességek is kiállnak az ügy mellett, mint például Alföldi Róbert.

Néhány napja pedig ugyanezen a platformon megtalálható egy hasonló okból, bár más céllal indult aláírásgyűjtés is. A „Lemondok a tűzijátékról a Lánchíd javára!” című petíció célja, hogy a kormány azt a pénzt, amit az ünnepség leglátványosabb elemére szánja, költse inkább a Lánchíd felújítására. Hasonló tartalommal írt Facebook-posztot tegnap Karácsony Gergely is.

hirdetés

Most azonban úgy tűnik, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség, dacára a két kezdeményezés több mint 100 ezer aláírójának, eltökélt a több mint 6,5 milliárd forintba kerülő, többnapos ünnepségsorozat és a gigantikus fény- és tűzijáték megtartásában.

A Szeretlek Magyarország megkérdezte az ügynökséget, hogy kellő számú tiltakozó aláírás esetén elgondolkoznak-e a rendezvénysorozat más formában való megtartásán. Kérdésünkre a következő választ kaptuk:

„Idén, a fővárosban megtartjuk Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható, továbbá drónjáték, légiparádé, óriás méretű szobrok teszik majd még látványosabbá az ünnepet, az államalapítást. De a főváros számos pontján családi programok, Szent István napi felvonulás, vízparti koncertek várják majd a Budapestre érkezőket.”

Levelükben megírták azt is, céljuk, hogy „megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben a turizmusban dolgozók segítséget kapnak, hiszen a koronavírus-járvány az ágazatban dolgozókat sújtotta a leginkább. Az augusztus 20-i tűzijátékot, valamint az államalapítás előtt tisztelgő, hivatalos megemlékezéseket a 2020-as évtől többnapos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani a Magyar Turisztikai Ügynökség, ezzel új hagyományt teremtve.”

Fontosnak tartják még megemlíteni, hogy folyamatosan nyomon követik a járványhelyzet magyarországi alakulását, és az operatív törzs ajánlásait figyelembe véve, maximális biztonság mellett tartják meg a rendezvényeket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk