hirdetés

HÍREK

„A politikai szándék fölülírja a józan megfontolást” - Karácsony Gergely az ingyenes parkolásról

A főpolgármester rossz ötletnek tartja a díjmentes parkolást, ebben nagyjából az operatív törzs is egyetért vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.

hirdetés

„Az operatív törzs, igen a kormányzati operatív törzs tájékoztatóján hangzott el, hogy sajnos „sok lett az autó” Budapesten. Jó reggelt kívánok!” - reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra, hogy a hétvégén Orbán Viktor bejelentette: ingyenessé teszik a parkolást az egész országban.

Ahogy a főpolgármester írja, meg akarta várni az első munkanapot, és akkor reagálni a kialakult helyzetre. Számára nem volt meglepő, hogy az ingyenes parkolás az autók számának megnövekedésével járt. Mivel Müller Cecília is figyelmeztetett a helyzetre, Karácsony szerint

„a tisztifőorvos lényegében arra kérte a budapestieket, ne vegyék komolyan a miniszterelnök bejelentését, ne éljenek vele, mert az fokozza a járványveszélyt.”

Ahogy fogalmaz, „Ilyen az, amikor tények, adatok, vagyis józan megfontolás nélkül születik egy döntés, amit egy nap múlva már magyarázni kell.” Megemlíti azt is, hogy néhány napja a Belváros fideszes polgármestere is rossz ötletnek tartotta az ingyenes parkolást, mert az „veszélyezteti a kerületben élők lakóhelyüknél történő parkolását, valamint nagyobb forgalmat, látogatottságot mozdít elő, ami elősegítheti a koronavírus terjedését, tehát ellentmond az operatív törzs azon állásfoglalásának, ami a lakhely elhagyásának korlátozására és a lehető legkevesebb mozgásra hívja fel a figyelmet”.

hirdetés

Karácsony elmondta azt is, ők minden esetben alaposan megvizsgálnak minden tényezőt, jelen helyzetben például a közúti és a tömegközlekedés alakulását.

Méréseik szerint „a miniszterelnök bejelentésének másnapján a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom, annak összes következményeivel együtt.”

A városvezető azt is közölte, hogy az egészséget és a város levegőjét is jobban óvó intézkedésként számos helyen bicikliút felfestését kezdték meg, és a kórházak környékén, ahol ez indokolt, az egészségügyi dolgozóknak külön parkolóhelyeket jelölnek ki a következő napokban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk