A NASA elismerte, hogy már lehet élet a Holdon – sosem gondolnád, mi erre a magyarázat

Az amerikai űrügynökség szerint vannak arra utaló jelek, hogy a szomszédos égitest nem kihalt, ezért továbbra is napirenden tartják a Hold alapos vizsgálatát.

Link másolása

A Holdon járt emberek és a több mint fél évszázada ott jelen lévő emberi technológia élettel „szennyezhette be” az égitestet a NASA bolygókutató tudósai szerint.

Az emberiség évszázadok óta kíváncsian kémleli a Holdat, miközben sokan azon töprengenek, vajon a szomszédos égitesten képes-e fennmaradni az élet, egyáltalán van-e ott az életnek bármilyen nyoma. Erre a gyakran feltett kérdésre most megadta a választ Prabal Saxena, a NASA Greenbeltben, az USA Maryland államban működő Goddard Űrrepülési Központ bolygókutatója, aki a space.com-nak nyilatkozva azt mondta,

a Holdon járt emberek és a több mint fél évszázada ott jelen lévő emberi technológia élettel „szennyezhette be” az égitestet. Hozzátette: a Hold déli pólusa rendelkezhet olyan tulajdonságokkal, amelyek lehetővé teszik bizonyos mikrobiális életformák túlélését, sőt, akár növekedését is.

„Az egyik legszembetűnőbb dolog, amit találtunk, az az, hogy a közelmúltban végzett kutatások alapján lehetnek mikrobiális életformák egyes tereptárgyakon, levegőtlen testeken, viszonylag védett területeken. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megértsük, mely élőlények lehetnek a legalkalmasabbak az ilyen régiókban való túlélésre, és a Hold sarki régióinak mely területei alkalmasak az élet fenntartására” – mondta Saxena.

A bolygókutató közölte: a Holdra küldött korábbi emberi küldetésekkel és technológiákkal a Földről származó szennyeződés is kerülhetett az égitestre, ezáltal pedig annak felszínén mikrobiális szinten megvethette a lábát az élet.

Hozzátette, továbbra is vizsgálni fogják a holdfelszín életkörülményeinek lehetőségét, és az ott esetlegesen megtalálható életformákat.

Forrás: Daily Star


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk