hirdetés

HÍREK

A magyarok egészségének védelmét nem lehet gyorséttermi órabérre építeni - írta Orbán Viktornak az Orvosi Kamara elnöke

Kincses Gyula szerint az átlátható, betegbiztonságot garantáló egészségügyi rendszerhez elengedhetetlen az orvosok bérének rendezése. Ezt sürgeti a miniszterelnöknek írt levelében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 30.

hirdetés

Levelet írt Orbán Viktornak a Magyar Orvosi Kamara elnöke, amelyben az orvosi bérek rendezését sürgeti. Ezt még pénteken küldte el a miniszterelnöknek, szombaton pedig nyilvánosságra hozták a kamara oldalán.

Kincses Gyula a levélben azt írja, szerinte "a koronavírus járvány ideje alatt a magyar orvostársadalom a saját és szeretteik életének kockáztatásával, erőn felül helytállt, ugyanakkor a járvány rávilágított arra, hogy a magyar egészségügy szerkezeti és financiális megújítása mára halaszthatatlanná vált."

"A magyar emberek egészségének védelmét nem lehet tovább –a gyorséttermi dolgozókéval megegyező 900 forintos orvosi és a szakmunkásokétól is elmaradó– 1700 forintos szakorvosi nettó órabérre építeni"

- fogalmaz a kamara elnöke, aki szerint ahhoz, hogy egy átlátható, betegbiztonságot garantáló rendszer legyen Magyarországon, elengedhetetlen az orvosbérek hosszú ideje esedékes rendezése.

A bérrendezés nélkül ugyanis:

hirdetés

1. nem állítható meg az orvosok elvándorlása

2. nem garantálható az egészségügyi közellátás működése, a járvány elleni hatékony védekezés

3. nem számolható fel a hálapénz-rendszer (korrupciós kockázat)

4. az egészségügy megindult átalakításához nem nyerhető el az orvosok tevőleges együttműködése
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk