hirdetés

HÍREK

A magyar szurkolókat egyáltalán nem érdekelte a távolságtartás, a tömegről készült képek bejárták a világsajtót

A szerda este rendezett Budapest Honvéd-Mezőkövesd kupadöntőn voltak, akik még ölelkeztek is a csapatuk győzelme után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.

hirdetés

Rég tartozott már a magyar klubfutball a világ élmezőnyébe, most azonban újra az első helyen áll. Igaz, ez most annak köszönhető, hogy Európában Magyarországon mehettek először drukkerek focimeccsre - számolt be a Fókusz.

A szerda este rendezett Budapest Honvéd-Mezőkövesd kupadöntőt nem a színvonal emelte az európai híroldalak hasábjaira, hanem azt szúrták ki, hogy a társadalmi távolságtartás nem volt megfelelő a lelátókon.

Ezt emelte ki többek között a BBC is, de a Daily Mail és a Washintgon Post is kritikus hangvételben említette meg a 10 ezer fős nézőszámot és azt, hogy a honvédszurkolók ölelkezve ünnepelték a csapat kupagyőzelmét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség előzetesen felhívta a figyelmet a rendezvény szempontjából nem szokványos mérkőzésre. Már napokkal korábban azt írták: "a járványügyi védekezés fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után."

A mérkőzésről készült felvételeken is látszik, hogy az aréna oldalsó lelátóin még csak-csak betartották a kérést, de a kapu mögötti részeken szurkolóknál már szemmel látható volt az elmúlt hónapok mérkőzéshiánya. Itt ugyanis egymáshoz szorosan közel, együtt szurkoltak a focirajongók.

hirdetés

A Fókusz riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk