A legszebb ajándék: hazamehetett a kórházból karácsonyra a szívátültetésen átesett angol kislány

A 12 éves Tanesha súlyos szívbetegséggel született, most alig várja, hogy családja körében töltse az ünnepeket.

Link másolása

Csodálatos ajándékban részesült idén az a 12 éves angol kislány, akinek szívátültetésre volt szüksége: sikerült a beavatkozás, így a karácsonyt már a szerettei körében töltheti otthon – írja a Metro.

Tanesha Ives egy olyan szívbetegséggel született, amelynek következtében a szíve bal és jobb oldalán is lyukak voltak. Már öt hetes korában komoly beavatkozásra volt szüksége, és másfél évesen pacemakert kapott. 2015-ben Tanesha majdnem életét vesztette, amikor alvás közben leállt a légzése.

„Ráztam és a nevét kiabáltam. Amikor magához tért, azonnal rohantam vele a kórházba” - emlékezett vissza édesanyja, Amanda Bell.

2019-ben a lány egészsége ismét romlani kezdett. Ekkor az orvosok felismerték, hogy a szíve már nem bírja tovább a terhelést, így előjegyezték a transzplantációra. Csak idén október 25-én lett megfelelő donor, így aznap sor is került a műtétre.

Amikor Tanesha vállalkozott a rizikós szívátültetésre a Newcastle-i Freeman Hospitalban, bele kellett egyeznie, hogy a karácsonyi időszakot egyedül, az otthonától többszáz kilométerre tölti majd.

Édesanyja szerint éppen ezért az utolsó pillanatig ellenállt, és amikor a műtőbe vitték, sikoltozott:

“Anya, nem akarom, hogy megint elaltassanak! Állítsd le őket, segíts nekem!”

A műtét azonban szerencsésen alakult, olyannyira, hogy a kislányt már haza is engedték az ünnepekre. Alig várja, hogy otthon töltse a karácsonyt édesanyjával és hatéves hugával, Ashantével.

„Nagyszerű hazatérni karácsonyra és normális gyereknek lenni” - mondta.

Amanda hozzátette: „Nagyon hálásak vagyunk a donornak, minden nap gondolunk rá. Az ő családja nélkül ez nem lett volna lehetséges.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk