/hirek/a-koronavirus-helyzet-kellos-kozepen-sujt-le-a-tropusi-vihar-floridara/
hirdetés

HÍREK

A koronavírus-helyzet kellős közepén sújt le a trópusi vihar Floridára

Az Isaiasnak keresztelt csapás a legrosszabbkor kapja telibe a déli tagállamot.
hirdetés

A hurrikánként indult, majd trópusi viharrá "szelídült" Isaias a Bahama-szigetek után hamarosan eléri Florida partjait - írja a BBC.com.

Ez a csökkentett intenzitás azonban nem jelent sokat, figyelmeztetett Ron DeSantis kormányzó. Ugyanis a "hurrikán" minősítés csak a szélerősségre vonatkozik, a trópusi viharok pedig jelentős csapadékmennyiségükkel okoznak nehézséget, és alacsony nyomásukkal akár méterekkel is megemelhetik a tengerszintet.

Az amerikai viharjelzésben otthonosan mozgóknak beszédes lehet az Isaias név is. A komolyabb meteorológiai csapásokat ugyanis minden év elején ABC-sorrendben kezdik névvel illetni, ami azt is jelenti, hogy a mostani az idei kilencedik súlyos vihar.

Isaias miatt sokan valószínűleg közösségi szállásokon lesznek kénytelenek tölteni az elkövetkező napokat - ami viszont teljesen ellentmond a koronavírus által sújtott államban is tanácsolt távolságtartási szabályoknak.

A fertőzésszámokat tekintve ráadásul pont Florida a második legmagasabb az USA-ban: eddig összesen 487 132 esetet regisztráltak, egy nap alatt pedig több mint 7 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma.

hirdetés

A vihar várhatóan magyar idő szerint vasárnap éjjel éri el a turisták által is kedvelt államot.

(Címlapképünkön az Isaias Puerto Rico-i pusztításának eredménye látható.)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk