hirdetés

HÍREK

A kormány sírószobákat ajánl az életképtelen magzatuk megszülésére kényszerített lengyel nőknek

Egy lengyel kormánypárt javaslatot készített a kismamák érdekében, miután törvénybe foglalták, hogy azokat a magzatokat is meg kell szülni, amelyekről előre tudható, hogy életképtelenek.
MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka - szmo.hu
2021. február 04.

hirdetés

Lengyelországban szinte teljesen betiltották az abortuszt, ami eddig is csak nagyon szigorú feltételekkel volt engedélyezett, például a magzat súlyos torzulása esetén, az új törvény hatályba lépése óta azonban már így sem engedélyezett.

Ez azonban szakértők szerint kegyetlenség az anyákkal szemben, így az egyik kormánypárt készített egy törvényjavaslatot, az érintett kismamák érdekében.

A javaslat egyik fő eleme, hogy a kórházakban ki kellene alakítani úgynevezett "sírószobákat", ahol a súlyosan beteg, életképtelen magzatuk megszülésére kötelezett nők a kíváncsi tekintetektől félrevonulva sírhatnának. Valamint pszichológus segítségét is kérhetik

írja a 444 a helyi sajtó alapján.

Közben a baloldali ellenzék szintén törvényjavaslatot írt. Az arról szól, hogy ne lehessen megbüntetni azokat az orvosokat, akik végrehajtják az abortuszokat a korábbi szabályok szerint.

Lengyelországban a kormánypárti képviselők kérésére az Alkotmánybíróság tavaly döntött az abortusz teljes tilalmáról, és idén lett belőle törvény. Országszerte tüntetésekkel tiltakoztak az új rendszer ellen.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk