hirdetés

HÍREK

A kormány ingyenessé tette a parkolóházak éjszakai használatát

A költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói is bárki számára ingyenesek lesznek este 7 és reggel 7 óra között.
MTI, Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2020. november 21.

hirdetés

Mint azt korábban megírtuk, Karácsony Gergely jelezte a kormánynak, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt ingyenes parkolás komoly gondokat okozott a fővárosban is. Ezért több javaslatot is tett, többek között a bevásárlóközpontok, intézmények parkolóinak megnyitását az esti-éjszakai időszakra.

Most a kormány döntött:

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján

hirdetés

lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.

A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Havasi Bertalan arról is tájékoztatott, hogy a miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik kormányhatározat is, eszerint

a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között.

A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot - közölte a sajtófőnök.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk