hirdetés

A győri Árkádban is befalazták egy étterem bejáratát

Kedden már befalazták a Freshland franchise-hálózat budapesti Árkádban működő üzletének bejáratát is, mert a bérlő és a tulajdonos nem tudott megegyezni a bérleti díj átütemezéséről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 05.

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy befalazták egy étterem bejáratát az egyik budapesti bevásárlóközpontban, mert a bérlő és a tulajdonos nem tudott megegyezni a bérleti díj átütemezéséről. A Freshland dolgozóit már a gipszkartonfal látványa fogadta. Az étterem tulajdonosa ezt követően festékszóróval írta ki a bejáratra, hogy „engedjetek dolgozni, mi is élni akarunk, öt ember munkahelye ez”. Az akció után a rendőrség előállította a férfit.

Azóta a franchise-hálózatnak a győri Árkádban lévő étterme is hasonló sorsra jutott - írja a 24.hu. Ádám Ákos, az étteremhálózat egyik társtulajdonosa a lapnak elmondta:

"a bérbeadóval a folyamatban lévő tárgyalások megszakadtak, és az üzletház a felmondási időt sem megvárva, meglehetősen méltánytalan körülmények között záratta be az éttermet. A bezárt egységekben készpénz, romlandó áru és a dolgozók jelenléti íve is bennmaradt, amihez nem tudunk hozzájutni, így az alkalmazottak kifizetését is megnehezítették".

A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe jutott étteremlánc képviselője a lapnak arról is beszélt, hogy nyolc éttermet üzemeltetnek, a legtöbb plázával pedig sikerült megállapodniuk, vagy jelenleg is tárgyalnak a helyiségek tulajdonosaival. Hozzátette: az Árkád vezetőivel is hosszú ideje igyekeztek méltányos megoldást találni. Ez azonban nem sikerült.

"Olyan feltételeket támasztottak, amelyeket képtelenek voltunk teljesíteni, a mi ajánlatunkat pedig nem fogadták el. Azóta sem állnak velünk szóba"

- nyilatkozta Ádám Ákos a lapnak.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkereste a bevásárlóközpont üzemeltetését és bérbeadását végző ECE Budapest Kft.-t is, ahonnan a lapnak azt írták: "a Freshlandot üzemeltető céggel többször felvették a kapcsolatot, és fizetéskönnyítő megoldásokat kínáltak fel neki, de a vállalkozás az erre vonatkozó megállapodást nem kötötte meg. Miután azonban tetemes kintlévőséget halmozott fel, részben már a pandémia kirobbanása előtt, kénytelenek voltak szerződésszegés okán a kontraktust felmondani".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk