hirdetés

HÍREK

„A gyerekek, valljuk be, haldokoltak” – a bangladesi ikreket operáló orvosok szerint az alapítványnak nem tetszhetett, hogy Szász a vitákat is felvette

„Szász János nem egy gyilkos, nem pornófilmeket gyárt, nem adócsalással foglalkozik. Egy művész, és nagyon jól csinálja a munkáját. Nem fér a fejembe, miért történt a házkutatás” – mondta egyikük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

A múlt héttől kezdődően mi is beszámoltunk róla, hogy házkutatást tartott a rendőrség Szász János filmrendező otthonában. A művész számos adathordozóját lefoglalták, köztük éppen online oktatáson részt vevő fia laptopját is. A tucatnyi rendőr végül közel nyolc órányi intézkedés után távozott. A rendező szerint a szétválasztott bangladesi ikerpárról szóló, készülő dokumentumfilmje körül alakult ki jogvita, ez állhatott a házkutatás hátterében.

A rendkívüli műtétet végző orvoscsoport két tagja, Csókay András és Hudák István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy a műtétet végző orvosok és Szász János között baráti viszony van, és nincsen semmiféle vita.

Ellenben a műtétet szervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány és Szász János egy ideje konfliktusba került egymással a felvételek miatt.

"Szász János nem egy gyilkos, nem pornófilmeket gyárt, nem adócsalással foglalkozik. Egy művész, és nagyon jól csinálja a munkáját. Nem fér a fejembe, miért történt a házkutatás"

– mondta Hudák István, aki azt is hozzátette, hogy valaki félrevezette a rendőrséget, és olyan aránytalan ez az eljárás, mint ágyúval kacsára vadászni.

hirdetés

Csókay Andrást, aki 17 évig volt az alapítvány elnöke, és akit ezek a viták is vezettek ahhoz, hogy távozott az alapítványtól, elmondta: "a magyar rendőrség tüntetéseken jól végzi a munkáját, de szerinte egy jó rendőrséget is félre lehet vezetni".

Csókay szerint Szász a felvételek másolatát még Bangladesben odaadta az alapítványnak, nehogy véletlenül elvesszen.

Az orvos úgy látja, az alapítvány kommunikációja félrecsúszott a műtét után.

"Egy sikeres műtétről számoltak be, közben a gyerekek, valljuk be, haldokoltak"

– mondta az ATV-ben Csókay.

A műtétsorozatot vezető orvos elmondta: borzalmas nagy szenvedés zajlott a műtét 26 órájában, és az utána való 18 napban, amíg ott voltak. Ebből rendkívül komoly nézeteltérések voltak, amit művészként Szász János is észrevett, és ez a filmben is szerepelhet.

Szerinte nem biztos, hogy az alapítványnak érdeke, hogy a vitákat, a rengeteg szenvedést, sírást, és aztán persze örömöt ábrázolja a film.

Az ügyben kerestük az alapítványt is, ha válaszolnak e-mailünkre, cikküknet frissítjük.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk