A Google rendesen odaszólt az Apple-nek, mert szerintük lenyúlják az újításaikat

A Google olajat öntött az Apple-lel való rivalizálására.
Fotó: Google - szmo.hu
2022. október 08.


Link másolása

A Google a héten mutatta ba a Pixel 7 és Pixel 7 Pro okostelefonokat, melyek nyíltan az iPhone 14 termékcsalád babérjaira akar törni. Talán éppen ezért, a bemutatón a cég alaposan odaszólt az Apple-nek.

Brian Rakowski, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke ugyanis a két okostelefon ismertetése közben kitért arra is, hogy

„A Pixel mindig is vezető szerepet töltött be az okostelefonok innovációjában. Dicséretnek vesszük, ha az iparágban mások is követik a példánkat, például a mindig látható kijelzővel, illetve a hasznos információk zárolási képernyőn történő elhelyezésével"

- utalva ezzel az iOS 16 és az iPhone 14 Pro friss újdonságaira. Az alelnök akkor már célkeresztbe helyezte az Apple múlt hónapban bemutatott autóbaleset-észlelését is:

„Három éve bevezettük az autóbaleset-észlelést, valamint a biztonság megőrzésének más fontos módszereit, például a biztonsági ellenőrzést és a vészhelyzetek megosztását. Elképesztően nagy sikert arattak ezek az úttörő funkciók, amelyek először a Pixelen jelentek meg.”

De a cég az olajat a tűzre csak ezután öntötte rá: felhozta az RCS üzenetküldést. Ha valaki lemaradt volna, akkor a helyzet a következő: az Apple két szín használatával különbözteti meg az iMessagest és az SMS-t használókat. A Google viszont nem szeretne megkülönböztetést, azt várja az Apple-től, hogy fogadja el az általa és a telefontársaságok által támogatott protokollt. Ennek kapcsán fejtette ki a Google, hogy

az RCS az üzenetküldés modern iparági szabványa, és a legtöbb iparág már átvette. Reméljük, hogy minden eszközgyártó megkapja az üzenetet, és alkalmazza az RCS-t, így minden okostelefon-felhasználó számára jobbá válik az SMS-küldés."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk