hirdetés

HÍREK

A brit rendőrség terrorszervezetnek minősítette a klímavédőket

Többek között neonácikkal és iszlám fundamentalistákkal sorolták egy csoportba az Extinction Rebellion tagjait.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 11.

hirdetés

Terrorszervezetnek minősítette az Extinction Rebellion (XR) csoporthoz tartozó klímavédelmi aktivistákat a brit rendőrség délkelet-angliai terrorellenes parancsnoksága (CTPSE) - írja a Sky News.

Az elsősorban tanároknak és rendőröknek összeállított dokumentumban így egy csoportba sorolták a környezetvédőket a neonáci Nemzeti Akcióval és iszlám fundamentalista terrorszervezetekkel.

A magyarázat szerint az XR elitellenes filozófiája miatt számít különösen veszélyesnek, ráadásul tagjai erőteljesen, magukat cseppet sem visszafogva nyilvánulnak meg a számukra fontos témákról, többek között a klímaváltozásról vagy a környezetszennyezésről.

Az XR felháborodott a listázáson, ami szerintük csak egy kísérlet a csoport tagjaink elhallgattatására. Közleményükben hangot adnak annak, hogy miközben gyerekek tüntetnek a jövőjükért országszerte, addig a politikusok és üzletemberek keveset tesznek a bolygó tragikus állapota ellen.

Röviddel a lista nyilvánosságra kerülése után a terrorellenes parancsnokság elismerte, hogy hibáztak, és hamarosan felülvizsgálják a most kiadott listát.

hirdetés

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk