hirdetés

HÍREK

9 hónapja az intenzíven fekszik a koronavírus miatt egy 49 éves angol férfi

Ezzel ő lehet a legtovább betegeskedő koronavírus-fertőzött az Egyesült Királyságban.
Fotó: Northfoto - Sue Kelk/SWNS.COM - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Már háromnegyed éve kórházban, intenzív osztályon fekszik egy 49 éves angol férfi, aki még tavaly márciusban fertőződött meg a koronavírussal.

Ezzel ő lehet a legtovább betegeskedő koronavírus-fertőzött az Egyesült Királyságban.

Jason Kelk március végén kezdett rosszul lenni. Amikor már folyamatosan, egyre jobban köhögött, és alig kapott levegőt, felesége kihívta a mentőket. Antibiotikumot kapott, de ez nem segített az állapotán, így március 31-én bekerült a leedsi St. James Kórházba, három nappal később pedig átvitték az intenzívre - ahonnan azóta sem szabadult ki.

Neje, Sue elmondta, hogy bár férje nagyon köhögött és nagyon alacsony volt a véroxigénszintje, a mentősök azt mondták, hogy valószínűleg hamarosan hazamehet a kórházból. Láza és más tünete nem volt, így nem is gondolták, hogy a koronavírus miatt betegedett meg.

"Amikor megjött a teszt pozitív eredménye, még akkor is azt hittem, hogy hazajöhet majd"

- mondta a feleség.

hirdetés

Jason állapota azonban egyre rosszabb lett, és amint bekerült az intenzívre, négy hétig lélegeztetőgépen volt. A vírus miatt olyan durván roncsolódott a tüdeje, hogy még mindig szüksége van lélegeztetést segítő eszközökre, hogy levegőhöz jusson. A veseműködése is nagyon leromlott, már ehhez is plusz támogatásra van szüksége. De ha ez nem lenne elég, diabéteszes gasztroparézis is kialakult nála, vagyis nem megfelelően működik a gyomra, ezért intravénásan kell táplálni.

Felesége szerint a férfi azért lehet még életben, mert emberfeletti kitartással küzd azért, hogy felépüljön.

"Nem csoda, hogy Jason még mindig él. Ez is bizonyítja az erősségét és az élni akarását. Haza akar jönni hozzám és a családjához"

- mondta Sue, aki már 20 éve Jason párja, és három éve házasok.

A férfi betegsége miatt a család nagyon nehéz évet tudhat maga mögött. Sue a járványügyi korlátozások miatt sokszor csak videóchaten keresztül láthatta a férjét, de amikor csak lehetett, bement hozzá a kórházba. Elmondása szerint már az is fantasztikus érzés számára, ha csak megfoghatja a párja kezét.

"Nagyon nagyon ritka, hogy valaki ilyen sokáig fekszik az intenzíven. Nagyon nehéz minden egyes nap. Bárcsak többször megöleltem volna korábban, mert most nem tudom, és ez borzasztó"

- mesélte a feleség.

A nehézségek ellenére továbbra is bízik férje gyógyulásában. Szerinte Jason állapota az elmúlt hónapokban javulást mutatott, de sajnos még továbbra is lélegeztetésre és időszakos dialízisre szorul. Sue azt reméli, hogy mire kedvenc tévéműsoruk, a Dancing with the Starshoz hasonló Strictly Come Dancing újabb évada elindul, férje már otthon lehet, és együtt nézhetik majd az adásokat.

Forrás: Real Fix


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk