hirdetés

HÍREK

8 hónapja kapta el a koronavírust, még mindig nem gyógyult meg

„Folyamatosan feladtam, állandó oxigénmaszk közben levert a víz, szédültem” – számolt be a 41 éves Tamás, aki korábban a Szeretlek Magyarországnak adott interjút.
Fotó: illusztráció - MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. november 16.

hirdetés

A Borsnak is interjút adott a 41 éves Tamás, aki korábban lapunknak is nyilatkozott a betegségről. Elmondása szerint a 17. igazolt beteg és nyolc hónapja küzd a koronavírus következményeivel. Tamást márciusban szállították mentővel Nyíregyházáról Budapestre, mert állapota romlani kezdett. Közel két hetet volt lélegeztetőgépre kötve, és továbbra is táppénzen van.

A Szent László kórház telítettsége miatt Tamás az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került. „Folyamatosan fulladtam, állandó oxigénmaszk közben levert a víz, szédültem” - mesélte ekkori helyzetéről. Mivel állapota rosszabbodott, lélegeztetőgépre került.

„Az altatás időszakából csak arra emlékszem, hogy rettenetes rémálmaim voltak. Minden álmom annyira realisztikus volt, hogy egyszer kitéptem magamból a csöveket. Az orvosok azt mondták a családomnak, nem fogom túlélni” - emlékezett vissza Tamás, akinek végül közel két hetet kellett lélegeztetőgépen lennie.

A férfit április 24-én engedték ki a kórházból. Tamás, bár állapota sokat javult, továbbra is csúnyán köhög, és több szövődmény is fellépett a betegség következtében: „Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról”.

Tamás köszönetet mondott az ápolóknak és az orvosoknak is: „türelmesek voltak hozzám az intenzív osztályon. Elsősorban nekik köszönhetem az életem” - mondta elérzékenyülve.

hirdetés

Az egyébként gépészmérnökként dolgozó férfi azt üzente:

„Kérek mindenkit, vegye komolyan a koronavírust! Tartsuk be az intézkedéseket és feleslegesen ne terheljük túl az amúgy is nagy nyomás alatt lévő egészségügyet!”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk