/hirek/70-szazalekban-hatekony-az-astrazeneca-es-az-oxfordi-egyetem-koronavirus-vakcinaja/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

70 százalékban hatékony az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem koronavírus-vakcinája

Az egyik adagolási rend szerint azonban 90 százalékban is hatásos lehet az oltóanyag.
hirdetés

70,4 százalékos hatékonyságot mutat az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett koronavírus-vakcinája az adatok alapján - jelentették be.

A közlemény szerint az oltóanyag sikeresen megakadályozza a betegség kialakulását, és mindenféle korcsoportú pácienseknél működött, beleértve az időseket is.

Az Oxfordi Egyetem vizsgálata szerint a harmadik fázisban lévő vakcinakísérlet elemzése alapján

a 70 százalékos hatékonyságot két adagolási rend kombinációja mutatta ki. Az egyiknél 90 százalékban, a másiknál 62 százalékban volt hatásos az oltóanyag. Tehát ha az előbbi adagolási rend szerint oltanák be a pácienseket, 90 százalékban hatásos lehet.

hirdetés

A gyógyszergyártó cég és a brit intézmény szerint ez hatalmas mérföldkő, amely egy lépéssel közelebb viszi az emberiséget a koronavírus elleni védőoltáshoz. Andrew Pollard, az Oxfordi Egyetem vakcinafejlesztési csoportjának vezető professzora szerint a hatékonynak bizonyult vakcinájuk nagyon sok életet menthet meg a világban.

Az oltás fejlesztését szeptember elején ideiglenesen felfüggesztették, miután az egyik tesztalanynál egészségügyi probléma lépett fel.

Forrás: Guardian


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk