hirdetés

HÍREK

70 év után megszűnik az IKEA nyomtatott katalógusa

A cég szerint megváltoztak a fogyasztói szokások, ezért más felületeket fejlesztenek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 07.

hirdetés

Hetven év után megszünteti nyomtatott katalógusát az IKEA. Konrad Grüss, az Inter Ikea Systems B.V. ügyvezető igazgatója szerint "a fogyasztói magatartás és a médiafogyasztási szokások megváltozása" indokolta a döntésüket - írja a Napi.hu

A híressé vált kiadvány első részét Ingvar Kamprad, az IKEA svéd alapítója állította össze 1951-ben, akkor 68 oldalon jelent meg a füzet és 285 ezer példányban készítették. Az IKEA történetében 2001-ben indult be az e-kereskedelem, először Svédországban és Dániában.

A csúcs 2016-ban volt, akkor 200 millió darabot nyomtattak, 69 verzióban, 32 nyelven, 50 piacon.

A magyar Ikea marketingvezetője, Szauter Zsolt a lapnak azt mondta, hogy a 2017-es (cseh-magyar-szlovák régióban) kiadványból még 3,8 millió készült, ám idén augusztusában már csak 350 ezer.

"Az emberek többsége ma már az interneten és a közösségi média felületeken keres lakberendezési inspirációt digitális csatornák és influencerek segítségével. Emiatt már néhány évvel ezelőtt megkezdtük a nyomtatott katalógus-példányszámok csökkentését"

hirdetés

- mondta.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk