hirdetés

HÍREK

65 ezer debreceni maradt áram nélkül a hétfői vihar miatt

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kidőlt fák és vízelöntések miatt több mint 70-szer riasztották a tűzoltókat.
MTI, címkép: illusztráció (MTI/Czeglédi Zsolt) - szmo.hu
2020. június 30.

hirdetés

Hétfő este 65 ezer fogyasztó maradt villanyáram nélkül Debrecenben - közölte a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére.

Papp-Punkli Nóra elmondta, hogy

a hétfő esti viharban Debrecen-Létavértes térségében fa dőlt egy nagyfeszültségű vezetékre, emiatt 22 órától 65 ezer fogyasztónál nem volt áram.

A katasztrófavédelem és az E.ON munkatársai azonnal megkezdték a munkát, de mintegy 25 ezer fogyasztónál - Debrecen déli részén - még kedd reggel sem volt áramszolgáltatás.

A tűzoltók egyébként 33 esetben vonultak ki a megyeszékhelyen kívül Hajdúböszörménybe, Hajdúhadházra, Nyíradonyba fakidőlésekhez. A szóvivő elmondta még, hogy három házra dőlt fa, de személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kidőlt fák és vízelöntések miatt több mint hetven esetben riasztották a tűzoltókat a hétfő esti vihar nyomán

- közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Ruttkai-Dér Vivien főhadnagy elmondta, Nyíregyháza Borbánya városrészéből mintegy húsz segélyhívás érkezett az este folyamán, többségében esővízzel elöntött pincék szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

Több mint ötven hivatásos tűzoltó mellett az önkormányzati és önkéntes egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a civil mentőszervezetek és a polgárőrök is folyamatosan dolgoznak a kárhelyszíneken - tette hozzá a szóvivő.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk