5 tanács, ami segít, ha leráztak

A távozás módja a távozót mutatja be, nem kell, hogy csökkenjen tőle az önbizalmad.

Link másolása

"Újra felbukkant valaki, akivel már korábban is ismerkedtünk, de akkor elég furcsán tűnt el - egyszerűen úgy éreztem, hogy lerázott. Most úgy látom, hogy újra szeretné felvenni velem a kapcsolatot, és nem tudom, hogy belemenjek-e megint. Tetszik, de úgy érzem, hogy túl nagy felelősség ez az egész. Mi van ha megint csalódnom kell?"

Szerintem is nagyon nehéz kérdés ez, és mivel nem ismerjük a teljes történeteteket, nem lehet egyszerűen igent, vagy nemet válaszolni rá. Az ehhez hasonló szituációk nagyon gyakoriak, ezért fontos hogy beszéljünk róluk és akár kommentekben vitassuk meg, hogy mi lehet a jó megoldás ilyenkor. Annyi talán biztos, hogy ha úgy érezted, hogy éppen leráznak, akkor jó eséllyel ez is történt, még ha gyávább udvariasabb formáját is választotta az illető.

Szerintem ezeket a fontos dolgot kell látnod most:

1. Az első a legkellemetlenebb, essünk túl rajta: mindenkinek joga van menet közben meggondolni magát, akár a legkisebb, számodra aprónak tűnő problémákra hivatkozva is. Ha őt zavarja, hogy messze laksz, többet keresel, gyerekeid vannak, vagy magasabb vagy nála, bármilyen apróság ez nekünk, valaki másnak joga van ezeket akadálynak tekinteni, még ha bosszantó is, hogy nem tud túllépni rajtuk.

2. Szerintem fontos azt is látnod, hogy nem vagy hibás a korábbi elköszönés megalázó módja miatt. Nem érdemelted meg. Ha valaki ismerkedik a másikkal és egyszerűen túl gyáva ahhoz, hogy elmondja, hogy meggondolta magát, az a legkevésbé sem szól arról a személyről, aki megbánt vele.

A korrekt magyarázat szerintem még mindenkit megillet, még azokat is, akik korábban megbántottak minket, és azokat a jövendőbeli exeket is, akikről menet közben derül ki, hogy elviselhetetlen a természetük.

Sokak számára könnyebb egyszerűen lelépni, mert talán félnek egy olyan szituációba kerülni, ahol őszintén elmondják az okokat, és valaki válaszképp esetleg megbánthatja őket. Maguknak ezt sokszor úgy magyarázzák meg, hogy ez a legkevésbé bántó verzió, de mi mind tudjuk, hogy valójában ez a legfájdalmasabb.

2

A legtöbben egy ilyen helyzet után magukat vádolják és arra gondolnak, hogy vajon mit csinálhattak rosszul. Természetesen lehetséges, hogy valamit rosszul csináltál, és az önvizsgálatnál jobbat nem is tehetsz, de akkor is azt mondom, hogy

egy ilyen méltatlan búcsúzásról semmiképpen ne csökkenjen az önbizalmad. A távozás mondja mindig a távozóról szól, őt mutatja be. Neked ehhez semmi közöd.

3. Fontos azt is látnod, hogy bárhogy dönthetsz, mindenféle stressz nélkül. Az egész nagyon egyszerű: ha még mindig hiszel ebben az egészben, adj neki egy esélyt, ha pedig már nem érdekel az illető, akkor ne. Van kedved újra elkezdeni vele, vagy csak "jó ötlet lenne", esetleg éppen nincs más a láthatáron? Ha érdekel, vágj bele, de ha örülsz, hogy már túl vagy rajta, hagyd a francba az egészet.

Nem kell csak azért elgondolkodnod egy újrakezdésen, mert valaki más most éppen azt szeretné, és "bejelentkezett"

talán őszinte érdeklődéssel, vagy talán unalmában.

Nem tudsz rosszul dönteni, hiszen ha a végül nem lesz belőle semmi, akkor sem történik tragédia.

4. Szerintem fontos azon is elgondolkodni, hogy vajon az, aki ilyen fontos kérdésekben nem volt képes egy őszinte magyarázatot adni, vajon később, egy kapcsolat során, a mindennapokban lesz-e elég erős és egyenes ahhoz, hogy világossá tegye, mi az, ami nem tetszik neki, mi az, amit másképpen szeretne? Úgy is kérdezhetném, hogy lehet-e érett egy kapcsolatra valaki, aki a fontos kérdéseket úgy kezeli, hogy elsunnyog a helyzetből.

5. Még mielőtt kimondanánk, hogy nem, a fentiekhez kapcsolódva azért azt is látnunk kell, hogy az emberek változhatnak. Aki szeretne fejlődni, fog is, úgy, hogy önvizsgálatot tart, és másképp dönt hasonló helyzetekben. Hogy az ő esetében vajon melyik válasz az igaz, azt nem tudhatom, de szerintem érdemes lenne beszélni vele arról, hogy egy második körben vajon mi alakulna másképp.

-----

Remélem, hogy segítettem, és sikerül megnyugtató választ kapnod. Ha te esetleg olvasóként más tanácsot adnál a kérdezőnek, írd meg kommentben, és akár azt is, ha egyetértesz. Ha kérdésed van, vagy olyan témád, amit megbeszélhetünk, az alábbi Instagram-fióknak címezve tudod feltenni.

Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a fotócsekkolás mellett olvasnátok is, itt a képen látható, hogyan érhetek el. :-) Nektek küldöm speciálba. #specialba

0 Likes, 1 Comments - Szabó Eszter (@esztii.szabo) on Instagram: "Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk