/hirek/40-fokot-mertek-a-4-6-os-villamospotlon/
hirdetés

HÍREK

40 fokot mértek a 4-6-os villamospótlón

A Közlekedő Tömeg Egyesület végigjárta a Széll Kálmán térről induló buszokat egy hőmérővel, mindegyiken 30 foknál melegebb volt.
hirdetés

Pénteken nem működtek a klímák a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - számolt be róla a Közlekedő Tömeg Egyesület. A Facebook-oldalukra írt posztban azt is megemlítik, hogy megmérték, milyen hőmérsékletben kellett utazniuk az embereknek.

"Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok"

- írták. A bejegyzésben ugyanakkor arra is kitértek, hogy még az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés.

Szerintük ez 4-6-os villamos helyett közlekedő pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy más buszjáratokon is hasonló állapotok vannak.

A posztban azt is leírták, hogy követőikkel naponta átlagosan 30 hibabejelentést küldenek az egyes járművek klímaberendezéseivel kapcsolatban a BKV-nak, így korábban már azokat a buszokat is bejelentették, amin pénteken mértek hőmérsékletet. De a BKV minden bejelentésre azt válaszolja, hogy "a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik".

hirdetés

A pénteken mért 40,8 fokról fotót is készítettek, posztjukban pedig azt is leírták, melyik buszon pontosan hány fok volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk