4 tipp, ha időtálló bútorokkal rendeznénk be az otthonunkat

Megmutatjuk, hogy mire figyeljünk, ha időtálló bútorokkal rendeznénk be az otthonunkat!

Link másolása

Mitől lesz a lakásból igazi otthon? Legfőképp attól, hogy miként rendezzük be és formáljuk komfortossá, melegséget sugárzóvá a helyiségeket – amiket szépen lassan megtölthetünk emlékekkel. A családi fészek minden apró zugából érződik, hogy valóban mi élünk itt és a magunk képére, ízlésére formáltuk a teret. De mit sem ér a szép és gondos berendezés, ha az néhány éven belül elhasználódik, tönkremegy. Most megmutatjuk, hogy mire figyeljünk, ha időtálló bútorokkal rendeznénk be az otthonunkat!

Miért éppen időtálló?

Sok időnk és munkánk veszhet kárba, ha 2-3 évente cserélni kell a legnagyobb berendezési tárgyakat. Ilyenkor nemcsak az ár, a szállítás és cipekedés okoz extra bosszúságot, hanem az új darab kiválasztása is, aminél fontos kritérium, hogy passzoljon a meglévő berendezési tárgyakhoz is. Egy időtálló, minőségi bútorral – például egy masszív cseresznye- vagy mangófa szekrénnyel – ilyenekre nem lesz gondunk, hiszen akár több tíz évig szolgálhat minket. Különösen igaz ez, ha vigyázunk rá, megfelelően ápoljuk és védjük a sérülésektől. Ezután pedig a kiegészítőkkel szépen aktualizálhatjuk a tér hangulatát – bútorcsere nélkül is – bizonyos időközönként.

4 tipp, ha ilyen bútorokat választanánk

Sok évtizedre választani egy-egy bútort azonban kihívást jelenthet. Azonban ha az alábbiakat figyelembe vesszük, már nem is lesz olyan nehéz a döntés.

Figyeljük meg az ár-érték arányt!

Kecsegtető lehet egy olcsó préseltfa-bútort megvásárolni, hiszen jóval kedvezőbb lesz az ára, mint a keményfáé. De érdemes belekalkulálni a néhány évenkénti cserét is ebbe a költségbe! Ha minőségi bútor mellett tesszük le voksunkat, akkor bizony akár több évtizedre választunk, így tekinthetünk befektetésként is erre, hiszen nem kell 2-3 évente újabb költségen silány darabok után kutatnunk.

Fontos az alapanyag!

Az időtállóság kulcsa a minőségi alapanyag! Törekedjünk arra, hogy olyan bútorokat válasszunk, amik hosszú távon jól karbantartható, gondozható anyagokból készültek. Egy tömör mangófa szekrény például néhány évenkénti viaszos kezeléssel tökéletesen megóvható. A jó alapanyagból készülő bútorok kibírják az idő próbáját, ellenállnak a masszív használatnak, sokkal stabilabbak és bátran költöztethetők is!

Törekedjünk az egyszerűségre!

Mivel hosszú távra tervezünk ezekkel a bútorokkal, fontos, hogy az időközben változó ízlésünknek megfelelően tudjuk formálni a belső tereket, annak ellenére, hogy lesznek állandó szekrényeink. Ezért vásárláskor figyeljünk oda, hogy jól kombinálható alapdarabokat válasszunk! Tüzetesen gondoljuk át, hogy milyen funkciókat töltenek majd be, mert sokáig praktikusnak kell maradniuk.

Óvatosan a színekkel!

A hivalkodóbb darabokat kerüljük, visszafogott színekben és mintákban gondolkozzunk! Tekintsünk ezekre a bútorokra a szoba vázaként, amit az eltelt idővel mindig variálhatunk majd a kiegészítőkkel. A térben viszont törekedjünk a maximális helykihasználásra, szánjuk rá az időt, hogy a lehető legjobb elrendezést tudjuk megtervezni, mert így lesz kényelmes és tágas az adott helyiség.

Formáljuk!

Néhány évenként biztosan változik majd elképzelésünk a dizájn és stílus kapcsán, ám ilyenkor sem kell a bútoroktól megszabadulni. Ha követtük a fenti tippeket, akkor az alapdarabokat könnyedén feldobhatjuk a megfelelő kiegészítőkkel. Így a meglévő szekrények soha nem lesznek unalmasak vagy idejétmúltak. Egy kis kreativitással mindig olyan érzésünk lesz, mintha egy stílusos, frissen kialakított helyiségbe lépnénk be, még akkor is, ha az alapdarabok állandóak.

Tipp: Egy-egy fogantyúcsere vagy a bátrabbaknál más alapszínre való átfestés is teljesen újjávarázsolhatja a meglévő bútorzatot.

Otthonunk belterének alapjai a jól megválasztott bútorok, amiket minél több ideig szeretnénk magunk mellett tudni. Ám ha azok silány minőségben készültek, akkor bizony néhány évente cserére szorulnak. Épp emiatt ajánlatos a minőségi, időtálló berendezést vásárolnunk – például tömör dió- vagy mangófa szekrényt –, amik sok évig kiszolgálnak majd minket. A fenti tippek betartásával pedig soha nem fogjuk azt érezni, hogy elavulttá, divatjamúlttá váltak ezek a darabok!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk