/hirek/4-honappal-a-halala-utan-levelben-ertesitettek-a-tudorakban-elhunyt-ferfit-hogy-daganatos-betegsegenek-ellatasa-nem-surgos/
hirdetés

HÍREK

4 hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy daganatos betegségének ellátása nem sürgős

A férfi lánya szerint felháborító, hogy édesapja daganatos betegségének kezelését halaszthatónak minősítette volna a Kaposvári Kórház.
hirdetés

Négy hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy daganatos betegségének ellátása nem sürgős, tehát halasztható - számolt be az RTL Híradó.

A férfi 73 éves volt, és gyakorlatilag 4 hónap alatt elvitte a rosszindulatú tüdőrákja. Ezt mesélte az RTL Híradónak annak az idős férfinak a lánya, aki december 2-án hunyt el a Nagyatádi Kórház hospice osztályán. Betegségét azonban a Kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban diagnosztizálták, és itt kezelték volna, ha megélte volna. Az elhunyt férfinak egy hete mégis levelet írt a kórház.

"Igazából nem is az, ami felháborít, hogy a halála után levelet küldenek, tehát ez előfordulhat. Azt mondom, hogy ez emberi mulasztás, ilyen van kész, ebből nem csinálunk ügyet valaki hibázott, kész, de ez a szöveg?!"

- mondta az RTL Híradónak a férfi lánya.

A "beteget" tájékoztatják, hogy "ellátása nem esik az egészségügyi törvény által meghatározott sürgős szükség körébe, anélkül nem következik be "életveszély vagy tartós egészségkárosodás", így azt a saját érdekében, és a járvány megakadályozása céljából "kénytelenek vagyunk elhalasztani"

hirdetés

- írták a Kaposvári Kórházból.

A férfi lánya szerint felháborító, hogy édesapja daganatos betegségének kezelését halaszthatónak minősítette volna a kórház.

"Ha így lenne, akkor szerintem még most is élne és közöttünk lenne. És kérik a türelmüket és megértésüket. Hát nem tudom, édesapám biztosan türelmesen figyeli onnan fentről úgymond...Nem tudom!"

- mondja a férfi lánya.

A daganatos betegségek kapcsán az országos tisztifőorvos már két hónappal ezelőtt azt mondta: "Természetesen a daganatos betegeknek az ellátással az nem függeszthető fel! Hiszen az ő állapotromlásukhoz vezethet, ezt egy egészségügyi szolgáltatónak ismernie kell ezeket a fogalmakat, hogyha ilyen előfordul, akkor kérem, hogy az egészségügyi szolgáltató figyelmét hívják fel vagy forduljanak akkor az NNK-hoz."

A Kaposi Mór Oktató Kórház nevében is az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszolt az RTL Híradó kérdéseire. Azt állítják, hogy a kórház "daganatos betegségeket gyógyító osztályai nem küldtek ki hasonló tárgyú levelet betegeiknek." De levelükben megígérték, hogy "amennyiben az elhunyt családtagjai megkeresik a kórházat, természetesen kivizsgálják az esetet."

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk