/hirek/34-millio-forint-adomanyt-kapott-tiborcz-istvan-cegetol-a-sote-gyermekklinikaja/
hirdetés

HÍREK

34 millió forint adományt kapott Tiborcz István cégétől a SOTE gyermekklinikája

A pénzből egy életmentő készüléket vesznek.
hirdetés

Egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott - írja a semmelweis.hu.

Az oldalon azt írják, az ECMO-műtüdő ritkán előforduló, de magas halálozási kockázattal járó betegségek esetén nagyon fontos eszköz. Nem csak veleszületett szívhibában szenvedő csecsemők számára lényeges, hogy rendelkezésre álljon, hanem "más betegségben, elsősorban légzési elégtelenségnél, hagyományos lélegeztetési technikákkal nem befolyásolható esetekben is életmentő eljárás, különös tekintettel a legveszélyeztetettebb újszülött és csecsemő korosztályban" - írja a lap.

Bár a SOTE nem említette meg a közleményben Tiborcz István nevét, olyan fotót is mellékeltek hozzá, amelyen gyermekklinika igazgatója, Dr. Szabó Attila fog vele kezet.

A semmelweis.hu azt is írja: "a BDPST Group mostani adománya nem előzmény nélküli, több évre nyúlik vissza az ingatlanfejlesztő társaság és tulajdonosi körének az együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal".

"A BDPST Group nevű ingatlanfejlesztő a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cége" - írja a cégről az Index. Arról is beszámolnak, hogy Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon akadt ki az adománytól.

hirdetés

Hadházy Ákos a bejegyzésében azt írta: "A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának". A végén azt is megjegyezte: Talán van még egy örülni való: lehetséges, hogy Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet és a propaganda mesterek javasoltak neki egy kis jótékonykodó PR eseményt".

Security Check Required

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk