hirdetés

HÍREK

24.hu: Bérleti szerződés nélkül használta Hosszú Katinka klubja a Duna Arénát

A vállalat a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta át eddig a közérdekű adatokat. Most végrehajtóval ment a lap a céghez, így derült ki, hogy nem volt szerződés. Más iratok is érdekes pénzmozgásokat fedtek fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 04.

hirdetés

Nem szerepel az Iron Corporation Kft.-vel a Duna Aréna bérletére vagy használatára kötött szerződés abban a listában, amit a 24.hu szerzett meg, miután végrehajtóval látogattak el az állami cég székhelyére.

Azt írják: az eljárás azért került ebbe a szakaszba, mert a vállalat a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta át eddig a közérdekű adatokat. Az első kérdést 2017 tavaszán küldték az ügyben, majd a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság következett, végül a bíróság, ahol azzal érvelt a cég, hogy nem minősülnek közfeladatot ellátó szervnek.

Most kiderült: csak egyetlen, az Iron Corporation Kft.-vel kötött megállapodás szerepel azon a listán.

A dokumentum szerint a Bp2017 Kft. egy 25 millió forintos reklámszerződést kötött az akkor Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Magyarán Hosszúék pusztán pénzt kaptak az állami cégtől, miközben az úszósztár klubja, az Iron Aquatics úgy használhatta a Duna Arénát, hogy a létesítményt üzemeltető Bp2017 Kft.-vel nem kötött használatra vagy bérletre vonatkozó megállapodást.

A lap erre rá is kérdezett a cégnél, akiktől nem érkezett válasz arra a kérdésre, hogy biztosan nincs-e használati vagy bérleti szerződésük az Ironnal.

hirdetés

A portál más érdekes információkat is talált a dokumentumokban:

az adócsalással vádolt Kuna Tibor tulajdonában álló Trinitiy Communications 3 milliárd forintért kommunikálhatott az eseményről, a "felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádolt" Gyárfás Tamás cége pedig 26 800 eurót (hozzávetőleg 8,4 millió forintot) kapott a FINA-magazinban közzétett hirdetésekért.

Ezen kívül figyelemre érdemes tétel a LEN-nek, azaz az Európai Úszószövetségnek fizetett 1 millió euró (mai árfolyamon körülbelül 315 millió forint): a Bp2017 ezek szerint sok pénzt fizetett az európai szövetségnek azért, hogy hirdesse a FINA-tól, azaz a Nemzetközi Úszószövetségtől elnyert világbajnokságot.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk