/hirek/149-nap-utan-engedtek-haza-a-korhazbol-a-koronavirussal-kuzdo-brit-ferfit/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

149 napig volt kórházban koronavírussal a brit férfi, most engedték haza

Az öt hónapból négyet töltött intenzív osztályon, ebből kettőt kómában fekve.
Fotó: NHS Trust - szmo.hu
2020. október 05.

hirdetés

Majdnem fél évet töltött kórházban az a férfi, aki alighanem rekorder a koronavírussal kezeltek között, ugyanis 149 napon át küzdött az életéért - írja a MyLondon.

A 63 éves Anil Patel még májusban esett össze otthonában, azonnal a kelet-londoni Ilfordban található kórházba vitték. Koronavírus-tesztje pozitív lett, ezt követően nyolc hetet töltött mesterséges kómában az intenzív osztályon. Később átvitték a romfordi kórházba, ahonnan október elsején engedték ki immáron gyógyultnak nyilvánítva. A férfi majdnem 5 hónapot töltött kórházban, amelyen belül négy hónapig az intenzív osztályon feküdt, ebből kettőre egyáltalán nem emlékszik a kóma miatt.

"Arra emlékszem, hogy a lányom kihívja a mentőket, akik bevisznek a kórházba, az azt követő két hónap teljesen kiesett."

- mesélte a portálnak.

Elmondása szerint nehéz volt ennyi időt tölteni a kórházban, gyakran veszítette el a fejét, ám később mindig bocsánatot kért türelmetlenségéért. A hosszú idő alatt már-már a családjának tekintette a kórház személyzetét, hiszen mindenki ismerte őt, miközben saját, vér szerinti családja a járványveszély miatt nem látogathatta a férfit.

hirdetés

63. születésnapját is a családjától távol, a kórházban ünnepelte augusztusban, ám a személyzet énekkel, süteménnyel és egy ajándékkártyával köszöntötte.

Egyúttal arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy mindenki vegye a lehető legkomolyabban a járványügyi előírásokat:

"Nagyon bosszant, amikor azt hallom, milyen szinten hagyják figyelmen kívül az emberek az utasításokat. Biztos megváltozna a hozzáállásuk, ha látnák a hozzám hasonlók szenvedéseit."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk