KÖZÖSSÉG
A Rovatból

100 ezer dollárt gyűjtöttek az idős nőnek, aki sokak szerint méltatlanul kevés pénzt kapott a Borat 2-ben való szerepléséért

A gyűjtést egy lelkész szervezte, aki szerint a 62 éves nagymama volt a film erkölcsi iránytűje. Az asszony valójában nem is tudta, hogy az év egyik legjobban várt filmjében kapott szerepet.

Link másolása

Már több mint százezer dollárnál jár az a közösségi kampány, amelyet a Borat 2 egyik karakterének, egy bébiszitternek indítottak a rajongók.

A nő nem is tudta, miben szerepel. Azt hitte, hogy egy dokumentumfilmről van szó, amely gyerekfeleségekről szól. Egyik barátja döbbentette rá, hogy Sacha Baron Cohen legújabb projektjében vett részt a tudta nélkül, amikor kijött a film előzetese.

A 62 éves Jeanie Jones a Variety-nek adott interjút, amelyben elmesélte, milyen volt utólag megtudni, hogy az év egyik legjobban várt filmjében bukkant fel.

A történet szerint az oklahomai nőt Borat bérelte fel, hogy vigyázzon lányára, Tutarra, amíg a mellnagyobbító műtétére várnak. Tutar láncokkal a nyakában jelent meg nála, és kifejtette: arra vár, hogy az apja megvegye neki a műmelleket, és egy gazdag férfihoz adja feleségül. Jones úgy tudta, hogy a gyermekfeleségekről készít a stáb dokumentumfilmet, és igyekezett jobb belátásra bírni a lányt.

Olyanokat mondott neki, hogy úgy szép ahogy van, nem kellenek a műtétek, és ő többek közt ő vezette rá a lányt arra, hogy a nők is képesek mindarra, mint amire a férfiak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#borat2 on @amazonprimevideo is coming so so soon.

Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial) által megosztott bejegyzés,

A 62 éves nő a helyi templomban hallotta, hogy egy dokumentumfilmhez keresnek nagymama-típusú fekete nőt. Az esélytelenek nyugalmával jelentkezett a szerepre, a meghallgatáson elsősorban a gyerekeiről és életéről kérdezték. Nagyon meglepődött, amikor őt válogatták be a filmre, bár ismerősei a koronavírus-járvány miatt le akarták beszélni, hogy Washingtonba utazzon a forgatásra. A néhány jelenetért összesen 3600 dollárt (1,1 millió forint) kapott, amit méltányosnak vélt.

A pénzre azért is különösen nagy szüksége volt, mivel a járványhelyzet miatt elveszítette a munkáját.

A nagy leleplezést követően a templom pásztora, ahová Jones is járt közösségi finanszírozású kampányt indított, hogy a nőnek pénzt gyűjtsenek, elsősorban azért, mivel ő volt az "erkölcsi iránytűje" a filmnek, aki kedvességével és türelmével próbálta átadni saját értékrendjét a szerepe szerint teljesen más kultúrkörből érkező lánynak. A pásztorral nagyon sokan értettek egyet abban, hogy a nő sokkal többet érdemel 3600 dollárnál:

a GoFoundMe-kampány jelenleg 106 ezer dollárnál (33,3 millió forint) tart.

A nő a forgatást követően elmondása szerint rendszeresen imádkozott Tutarért, és nagyon aggódott, mi lehet a lány sorsa.

"Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy nincs valóban abban a helyzetben. Szörnyű hallani ugyanis, hogy bárki ilyen helyzetbe kerülhet, mint Tutar" - nyilatkozta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Szívszorító dallal búcsúzott Lang Györgyitől Falusi Mariann
Az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.

Link másolása

Megírtuk mi is tegnap, hogy hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. A közösségi oldalakon sokan emlékeztek meg a színésznő-énekesnőről.

A Pa-dö-dő másik tagja, Falusi Mariann, az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
„Egy-két évig bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet” – Erőss Zsolt özvegye tíz éve már átélte azt, amit Suhajda Szilárd családja most
Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok című film.

Link másolása

Szinte napra pontosan 10 évvel Suhajda Szilárd halála előtt hunyt el Erőss Zsolt és Kiss Péter. Erőss özvegye, Sterczer Hilda akkor ugyanazt élte át, amit az elmúlt egy hétben Suhajda Szilárd feleségének kellett: szerelme soha többé nem tért vissza a hegyről. Hilda gyászáról mozifilm készült Magasságok és mélységek címmel.

Tíz év telt el Erőss Zsolt halála óta, halálának körülményeit, az itthon maradottak vívódásait, küzdelmeit a Magasságok és mélységek című film mutatja be, ami Erőss Zsolt özvegyének visszaemlékezései alapján készült.

Egy hete egy másik feleség és kisfiú gyászol, újabb magyar hegymászó, Suhajda Szilárd vesztette életét a Himalája havas hegycsúcsai között. 3 nap eltéréssel 10 évvel később, mint Erőss Zsolt.

"Az ember azzal szembesül egy ilyen halálkor, vagy akár egy nagyobb balesetkor, hogy ezek szerint nem vagyunk sérthetetlenek. Én biztos voltam benne, hogy ha van ember, aki jól tud nyolcezrest mászni és nem fog vele soha, semmi történni, az Zsolt. És ha vele történhet egy ilyen baleset, akkor bárkivel"

– mondta Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége még évekkel korábban a Fókusznak.

Hozzátette, miután a férje meghalt, „egy-két évig ez bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet, ami Zsoltnak az utolsó mászása volt, hogy milyen is az a hegy, ami elvette tőlem Zsoltot.”

„Én biztos voltam benne, hogy Zsolttal soha semmi nem fog történni” – Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Nagy vitát váltott ki a közösségi oldalakon Suhajda Szilárd halála
Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.

Link másolása

Sokan támadják a Mount Everesten eltűnt hegymászót, amiért családapaként ekkora kockázatnak tette ki magát és családját. Az RTL híradójának nyilatkozó pszichológus szerint a Suhajda Szilárdhoz hasonló emberekben rendkívül erős a motiváció a nagy erőfeszítéssel járó kihívásokra. Szerinte inkább a szélsőséges reakciókkal van gond.

Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
Ezzel a szívhez szóló gesztussal tisztelgett Suhajda Szilárd emléke előtt egy parasportoló
Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó a Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap az elhunyt hegymászó tiszteletére.

Link másolása

A Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, hogy ezzel tisztelegjen Suhajda Szilárd emléke előtt.

„Ma egy rendhagyó edzésem volt az Ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert. A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sport baráti tiszteletből szeretném ezt az úszást ajánlani, egyben részvétem a családnak!”

– írta Facebook-oldalán a sportoló.

Patkás Tamás 1994-ben egy üzemi baleset következtében vesztette el mindkét lábát a MÁV győri rendező pályaudvarán. A rehabilitációt követően elképesztő akaraterőről tanúságot téve megtanult művégtagokkal járni és autót vezetni is. Később az ország egyetlen nyílt vízi paraúszójává vált.

Suhajda Szilárdról szombat délután derült ki, hogy nem találta meg az értő küldött mentőcsapat, így lényegében semmilyen esély nem maradt arra, hogy életben van a békéscsabai hegymászó.

(via Index)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk