/hirek/10-uj-kompot-vettek-sydney-ben-az-ingazoknak-csak-epp-nem-fernek-at-a-hidak-alatt/
hirdetés

HÍREK

10 új kompot vettek Sydney-ben az ingázóknak, csak épp nem férnek át a hidak alatt

A közlekedési miniszter szerint ez van, ha az alsó polcról vásárolsz.
hirdetés

Új-Dél-Wales önkormányzata tíz új kompot vásárolt, hogy a Sydney környékéről ingázók könnyebben bejussanak a városba, de csak az üzlet megkötése után derült ki, hogy több híd alatt sem férnek át a hajók - írja a Guardian.

Az Indonéziából beszerzett hajókat persze nem fogják visszaadni, ám a Parramatta folyó két hídjánál is le kell majd küldeni a fedélzetről az utasokat, különben nem fér át alattuk a komp. Az új hajók ugyanis magasabb fedélzettel rendelkeznek, és az itt található 10 férőhelyes utastér nem használható az áthaladás alatt sem a Gaswork, sem a Camellia vasúti hídnál.

Christopher Minns közlekedési miniszter a helyi önkormányzatot hibáztatja a fiaskóért:

"Ez is egy jó példája annak, mi történik, ha a legalsó polcról vásárolsz a közlekedési infrastruktúra bővítéséhez, ráadásul egy másik országból. A helyi közlekedési rendszerben ugyanis túl sok a változó."

hirdetés

Hihetetlennek nevezte, hogy annak tudatában is megkötötték az üzletet, hogy nyilvánvalóan tudták, a hajók nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak, és veszélyeztetik az ingázók testi épségét. Minns egész kemény szavakat használt:

"Most már nemcsak a késő vonatok és koronabiztos buszok miatt kell aggódniuk az ingázóknak, hanem amiatt is, nehogy a hidak levágják a fejüket, miközben próbálják magukat beverekedni Sydney-be."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk