/gasztro/zsenge-zoldborsokremleves/
hirdetés

GASZTRO

Zsenge zöldborsókrémleves

Beköszöntött a zöldborsó szezon. Megmutatjuk, hogyan készíts olyan üde, fűszeres krémlevest, ami minden étrendbe beilleszthető. Petrezselyemmel még fokozhatod a zöld színt.
Az Ételallergia Online receptajánlata - szmo.hu
2013. június 07.


Link másolása

hirdetés

Ez a finom leves gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Hozzávalók négy személyre:

40 dkg friss, héjától megtisztított vagy mélyhűtött zöldborsó

1 dl gluténtól és tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő főzőkrém

hirdetés

pár csepp friss citromlé

késhegynyi őrölt fehérbors

késhegynyi házilag lereszelt szerecsendió

késhegynyi kurkuma

2 csapott mokkáskanálnyi só

késhegynyi gyömbér

kevés apróra vágott friss vagy mélyhűtött petrezselyem zöldje

borso3

borso2

Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!

A borsót a sóval megfőzzük annyi vízben, amennyi jól ellepi. Mikor kihűlt, turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük.

Hozzákeverjük a növényi főzőkrémet és a fűszereket, felforraljuk. 1 evőkanálnyi krémet félreteszünk a díszítéshez.

Rászórjuk a petrezselymet és növényi krémmel díszítve tálaljuk.

Recept és fotó: Copyright 2012-2013 © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

borso1

Még több glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes és vegetáriánus ételért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk