Zsályás csirkemell répával
A répát nemigen szoktuk elkészíteni a húslevesen kívül. A répafőzelék és finomfőzelék az emberek nagy részénél kiveri a biztosítékot, a párolt répa pedig nem valami fantáziadús.
Most viszont olyat mutatunk, ami garantáltan különlegessé teszi a répát. A húsos szalonna sós íze tökéletes egységet alkot a répa édességével. Próbáljátok ki!
1 csirkemell filé
1/2 vörös vagy lila hagyma
2 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 vékony szelet sonka
2 friss zsálya ág levelei
törött bors
só
a körethez:
5 zsenge répa
5 zsályalevél
5 vékony szelet húsos szalonna
Elkészítés
A megtisztított répát, egészben sós vízben feltesszük főni. Közben a húst nyitottan szeleteljük (ketté vágjuk úgy, hogy egyben maradjon), enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a sonkaszeleteket. Befedjük a zsályalevelekkel (bánjunk vele gazdagon!).
Roládszerűen feltekerjük, majd szeletekre vágjuk. Bambuszpálcikára tűzzük úgy, hogy két csirkemelltekercs közé hagymadarabot is teszünk. A felforrósított zsírban mindkét oldalán átsütjük.
Menet közben puhára főtt répát leszűrjük (a főző vízét levesek főzéséhez felhasználhatjuk) egy zsályalevelet teszünk rá és körbetekerjük a szalonnával. Végül a csirkenyársak zsírjában minden oldalán átsütjük. A hússal együtt tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!