hirdetés

GASZTRO

Zsályás csirkemell répával

Ez az étel tipikus esete annak, amikor talán a köret a különlegesebb.
Szabó Anita, Tücsökbogár konyhája - szmo.hu
2014. május 10.

hirdetés

A répát nemigen szoktuk elkészíteni a húslevesen kívül. A répafőzelék és finomfőzelék az emberek nagy részénél kiveri a biztosítékot, a párolt répa pedig nem valami fantáziadús.

Most viszont olyat mutatunk, ami garantáltan különlegessé teszi a répát. A húsos szalonna sós íze tökéletes egységet alkot a répa édességével. Próbáljátok ki!

Hozzávalók személyenként:

1 csirkemell filé

1/2 vörös vagy lila hagyma

hirdetés

2 evőkanál zsír (mindegy milyen)

2 vékony szelet sonka

2 friss zsálya ág levelei

törött bors

a körethez:

5 zsenge répa

5 zsályalevél

5 vékony szelet húsos szalonna

Elkészítés

A megtisztított répát, egészben sós vízben feltesszük főni. Közben a húst nyitottan szeleteljük (ketté vágjuk úgy, hogy egyben maradjon), enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a sonkaszeleteket. Befedjük a zsályalevelekkel (bánjunk vele gazdagon!).

Roládszerűen feltekerjük, majd szeletekre vágjuk. Bambuszpálcikára tűzzük úgy, hogy két csirkemelltekercs közé hagymadarabot is teszünk. A felforrósított zsírban mindkét oldalán átsütjük.

zsalyas_repa2

Menet közben puhára főtt répát leszűrjük (a főző vízét levesek főzéséhez felhasználhatjuk) egy zsályalevelet teszünk rá és körbetekerjük a szalonnával. Végül a csirkenyársak zsírjában minden oldalán átsütjük. A hússal együtt tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk