Zöldfűszeres csirkemell
Az Ételallergia Online receptajánlata
„A jó étrend összeállításának alapja a változatosság. Előfordul, hogy az, aki allergiás, a tünetek biztos elkerülése céljából egy biztonságos, de túlságosan szűk választékból állítja össze étkezéseit. Ez hosszú távon nem tartható. A kellően változatos étrend biztosítja mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek a mindennapi jó egészséget szolgálják. Ennek jegyében ajánlom az Önök figyelmébe az alábbi étel receptjét, amely zamatos, szemet gyönyörködtető és sokféle összetevőjének köszönhetően egy kellően tartalmas étel."
Szabó Alexandra dietetikus
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
2 db karalábé
1 db padlizsán
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gramm (1 csapott mokkáskanál) himalájai só
1 gramm (1 csapott mokkáskanál) só
1 mokkáskanál apróra vágott friss majoránna
1 mokkáskanál apróra vágott friss oregánó
1 mokkáskanál apróra vágott friss petrezselyemlevél
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Tojásallergiások esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetén, az orvos utasítása alapján kerülendő.
Elkészítése:
A csirkemellet lemosás után csíkokra vágjuk.
A megtisztított, megmosott karalábét kockákra, a padlizsánt, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikákra szeljük.
Az olívaolaj felén kissé megpirítjuk a csirkemell csíkokat, majd a só felét rászórjuk, alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a zöldfűszereket.
A padlizsán mindkét oldalát megpirítjuk az olaj másik felén, hozzákeverjük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a karalábét, ezután a só másik felével fedő alatt puhára pároljuk.
A kész húst a párolt zöldségekkel tálaljuk.
Még több glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes és vegetáriánus ételért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!
Ha tetszik a recept, nyomj egy lájkot!