hirdetés

GASZTRO

Wrap Time: hajtogatásra fel!

Mindenféle jóval meg lehet tölteni, és utána csak összetekerjük, vagy batyut hajtogatunk, vagy feltekerve sajttal összesütjük.
Forrás: GasztroKarfi konyhája blog - szmo.hu
2015. december 05.

hirdetés

Az egyik legfantasztikusabb dolog az életben a TORTILLA! Mexikóban alap étel és mindenhez ezt eszik. Mártogatósokhoz, szaftos ételekhez, falatkákhoz, leves betétként egyaránt szuper választás. Ebből is a házi készítésű a legjobb. Persze nem mindig van ideje az embernek elkészíteni, így néha én is a boltit használom. A mostani recept nagyon közel áll egy Fajitashoz. Igazából több egy kicsit.

A salsa és a guacamole receptet egyaránt használhatod egy filmezős estéhez is a haverokkal, ha már unod a boltit. Sok-sok variációt készítettem már el ebből az alap receptből kiindulva. Volt mikor a paprikás-húshoz tettem sűrített paradicsomot és apróra vágott paradicsomot egyaránt, majd fokhagymás tejföllel kentem meg a tortillát. Az is nagyszerű lett!

tortilla

Hozzávalók

500 g csirkecomb, csíkokra vágva

hirdetés

1 db piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva

1 db zöld kaliforniai paprika, csíkokra vágva

1 nagy fej lilahagyma, csíkokra vágva

fél konzerv kukorica (~150 g)

fél konzerv vörösbab (~150 g)

extra szűz olíva olaj

1 csapott teáskanál római kömény

fél teáskanál koriandermag

1 teáskanál füstölt piros paprika

1 db friss piros chili, kikaparva és apróra vágva

reszelt fehér cheddar sajt, a tálaláshoz

frissen őrölt tarkabors

Paradicsom Salsa:

500 g paradicsom, nagyon apróra vágva

1 lilahagyma, apróra vágva

1 chilipaprika, apróra vágva

fél csokor korianderzöld, apróra vágva

fél lime leve

frissen őrölt tarkabors

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

Guacamole:

2 érett avokádó

Fél fej lilahagyma

fél csokor korianderzöld

1 lime leve

frissen őrölt tarkabors

Alternatív szószok:

Fokhagymás tejföl, vagy joghurt

Bolti chiliszósz

Tortillákhoz (8 -10 darabhoz):

375 g liszt

1 teáskanál sütőpor

2 teáskanál só

2,5 dl langyos víz

8 cl étolaj

liszt a nyújtáshoz

Eszközök:

Wok

Palacsintasütő

Keverőtálak

Vágódeszka, konyhakés

Sodrófa

Elkészítés

Fogok egy nagy keverőtálat és a felcsíkozott csirkét befűszerezem. A koriandermagot és a római kömény egy mozsárban összetöröm, majd a húshoz szórom. Sózom, borsozom és meghintem pirospaprikával. Kezemmel alaposan összekeverem, majd félreteszem pácolódni.

A salsához is előveszek egy keverőtálat. Belevágom az paradicsomot, a hagymát, a chilit, a korianderzöldet és a fokhagymát. Rácsurgatok fél lime levét, majd sózom és borsozom. Összekeverem és félreteszem. Az avokádókat félbevágom, kimagozom és egy evőkanállal kikaparom a húsát. Egy villával pépesítem és hozzávágom a hagymát és a korianderzöldet. Egy lime levét rácsorgatok, majd sózom, borsozom. Félreteszem. (Ha nem tudod villával pürésíteni egy konyhai robotgépben könnyedén menni fog!)

wrap1

Felforrósítok egy wokot. Meglocsolom olíva olajjal és magas hőfokon megsütöm a csírke csíkokat. Mikor megpirultak, félreteszem. Újból hevítek egy kis olíva olajat és beledobom a hagymát és a paprikákat. Gyakran kevergetem/dobálgatom. Miután nagyjából megpirultak hozzáadom a fokhagymát, a chilit, a kukoricát, a babot és a sült húst is! Együtt sütöm kb. 5 percig. Végén sózom és borsozom ha kell, majd félreteszem.

A tészta összetevőit összegyúrom és 8-10 gombócot formálok. Egy kilisztezett felületen vékony kör alakra nyújtom és forró palacsintasütőbe kisütöm. (Középmagas hőfokon! Nagyon hamar megsül, úgyhogy vigyázzunk meg ne égjen!) Miután kivettem lefedem vizes konyharuhával. (hogy ne száradjon ki!)

wrap2

Ezután csak kedvem szerint megkenem guacamoléval, ráhalmozok egy adag zöldséges húst és salsát, végül megszórom sajttal. Összehajtogatom, és azonnal befalom! Ha elvinnéd magaddal, akkor inkább burritóba hajtogasd!

Hasonló finomságokért keressétek Gasztro Karfi blogját!

Oszd meg a barátaiddal is, ha szereted a tortillát!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk