hirdetés

GASZTRO

Ilyen az, amikor ledobnak egy vitaminbombát

Pirítóssal igazán kitűnő, de önmagában is megállja a helyét!
Detti receptje a NASSOLÓ NAPLOPÓ blogon - szmo.hu
2015. november 23.

hirdetés

Akár reggelire, akár egy buliba jó választás lehet ez a színes előétel. Enyhíti az őszi vitaminhiányt, mégis friss és üdítő fogás még diétázóknak is.

zellercsonak2

Hozzávalók 8-10 főre:

10 dkg (juh)túró

5 dkg feta

hirdetés

10 dkg tejföl

1 kisebb kígyóuborka

1 közepes paradicsom

3 szelet paprika

olívaolaj

2 nagyobb csipet só

2 nagyobb csipet bors

1 csapott kávéskanál őrölt kömény

szárzeller

Elkészítés

Az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, a magjait egy teáskanál segítségével kikaparjuk és apró kockákra vágunk. A paradicsomot kimagozzuk és a húsát szintén felkockázzuk a paprikával együtt. Apró kockákra, mert ezzel fogjuk meghinteni a zellerbe töltött krémet. Pici sóval és borssal meghintjük, majd 1 teáskanálnyi olívaolajjal összeforgatjuk, bepácoljuk őket.

A zellert megmossuk, félbe vágjuk és ha elforognak, talpakat vágunk nekik, hogy egyenesen álljanak. A túrót, fetát és tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint. A feta sajt sós, úgyhogy figyeljünk a krém ízesítésénél, nehogy túlzottan sósra készítsük.

zellercsonak1

zellercsonak3

Ezt a krémet egy zacskóba töltjük, majd az egyik sarkát levágva könnyedén beletöltjük a zellereink közepébe. Egy tányérra sorba rakosgatjuk a szeleteket, majd a tetejükre szórunk a színes, olajos zöldségekből.

Akár pirítóssal, akár önmagában tálalhatjuk.

Még több hasonló finomságot találsz a NASSOLÓ NAPLOPÓ blogon.

Ajánld az ismerőseidnek is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk