Ilyen az, amikor ledobnak egy vitaminbombát
Akár reggelire, akár egy buliba jó választás lehet ez a színes előétel. Enyhíti az őszi vitaminhiányt, mégis friss és üdítő fogás még diétázóknak is.
10 dkg (juh)túró
5 dkg feta
10 dkg tejföl
1 kisebb kígyóuborka
1 közepes paradicsom
3 szelet paprika
olívaolaj
2 nagyobb csipet só
2 nagyobb csipet bors
1 csapott kávéskanál őrölt kömény
szárzeller
Elkészítés
Az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, a magjait egy teáskanál segítségével kikaparjuk és apró kockákra vágunk. A paradicsomot kimagozzuk és a húsát szintén felkockázzuk a paprikával együtt. Apró kockákra, mert ezzel fogjuk meghinteni a zellerbe töltött krémet. Pici sóval és borssal meghintjük, majd 1 teáskanálnyi olívaolajjal összeforgatjuk, bepácoljuk őket.
A zellert megmossuk, félbe vágjuk és ha elforognak, talpakat vágunk nekik, hogy egyenesen álljanak. A túrót, fetát és tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint. A feta sajt sós, úgyhogy figyeljünk a krém ízesítésénél, nehogy túlzottan sósra készítsük.
Ezt a krémet egy zacskóba töltjük, majd az egyik sarkát levágva könnyedén beletöltjük a zellereink közepébe. Egy tányérra sorba rakosgatjuk a szeleteket, majd a tetejükre szórunk a színes, olajos zöldségekből.
Akár pirítóssal, akár önmagában tálalhatjuk.
Ajánld az ismerőseidnek is, ha tetszett a recept!