/gasztro/viragcserepben-sult-kenyer/
hirdetés

GASZTRO

Virágcserépben sült kenyér

Ha nincs kemencétek, süssetek házikenyeret cserépben!
Link másolása

hirdetés

Sok mindenre használható a virágcserép, de a kenyérsütés még nekünk se jutott eszünkbe. Szerencsére Reviczky Krisztinának igen, sőt még egy kicsit fel is tuningolta a kenyeret lencsével és hagymával.

kenyer1

Hozzávalók

fél bögre lencse

1­-2 fej vöröshagyma

hirdetés

0,5 kg liszt

4 ek. olívaolaj

1 cs. porélesztő

2­3 dl langyos víz

sütőpapír

4 virágcserép

Elkészítés

A lisztet mély tálba szitáljuk, rászórjuk az élesztőt, sózzuk, ráöntjük az olajat, majd a vízzel kenyértészta keménységű tésztává dagasztjuk. Egy órát kelesztjük. A cserepeket kibéleljük sütőpapírral.

A lencsét sós vízben puhára főzzük. A hagymát fél karikára vágjuk, és kevés zsiradékon kicsit megpároljuk. Sózzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkákra borítjuk, sodrófával kinyújtjuk kb. kétujjnyira. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a hagymát és a lencsét is, majd, ­mint a pogácsánál­, hajtogatjuk. 15 percig hagyjuk nyugodni.

kenyer2

kenyer3

Ezután óvatosan átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, majd négybe vágjuk. Mindegyikből kis bucit formázunk, és beletesszük egyenként egy-egy cserépbe. Kb. 15 percig megint pihentetjük. Előmelegített 180 fokos sütőben egy óra alatt megsütjük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk